Καθημερινές οι κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

Πολύμορφες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν γονείς και εκπαιδευτικοί και αυτή την εβδομάδα στην Αττική ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση. 

Καθημερινές κινητοποιήσεις

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. 

Συγκέντρωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποίησαν ενώσεις γονέων του 9ου, 10ου, 19ου και 22ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και ενώσεις γονέων από τον Κορυδαλλό, το Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ανάμεσά τους και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Οικονόμου, προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Ο προϊστάμενος δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το θέμα των συγχωνεύσεων καθώς ως όργανο διοίκησης απλά εκτελεί εντολές. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, αφού δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, πορεύτηκαν προς το πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και από εκεί στην πλατεία Κοραή από όπου και ξεκίνησαν το πρωί.

Συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί γονείς των δημοτικών σχολείων 29ο, 15ο, 13ο, 33ο, 30ο και 49ο στοΠεριστέρι,οι οποίοι σήμερα και αύριο προχωρούν σε διήμερη αποχή και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους των σχολείων. Αργότερα σήμερα, τα σχολεία στα οποία προωθείται η συγχώνευσή τους θα επισκεφθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί και γονείς ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή. Αύριο Τετάρτη, μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει πορεία και πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο χώρο του Δημαρχείου.

ΤηνΤετάρτη 4 Ιούνη στη Νίκαια θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα σχολεία στις 8.00 το πρωί, την ίδια μέρα στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά έξω από τα σχολεία και με πορεία προς την πλ. Δαβάκη εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ στις 8.30 μ.μ. εκδήλωση στο χώρο του σχολείου. Την Πέμπτη5 Ιούνηστις 8 το πρωί συγκέντρωση έξω από τα δύο σχολεία και στις 6 το απόγευμα κοινή γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Την Πέμπτη 5 Ιούνη στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Λαού ενάντια στις συγχωνεύσεις του 5ου με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και του 1ου με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας. Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας - Μαγούλας, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (διαβάστε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου ολόκληρη την ανακοίνωση).

 

Την Παρασκευή 6 Ιούνη η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζωγράφου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις 8 σχολείων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τσοχά 15-17, Αθήνα).

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 10 το πρωί τοΠΑΜΕ (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση - κάλεσμα). 

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας καλεί ηΛαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.Όπως τονίζει «η αντιεκπαιδευτική επίθεση στοχεύει στην παραπέρα προώθηση του "νέου σχολείου", που η λειτουργία του θα εξαρτάται από τις "ορέξεις" των "χορηγών" και των επιχειρήσεων, από τη δυνατότητα να πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά οι γονείς στο όνομα της "αυτονομίας", της "αυτοχρηματοδότησης" και της "σχολικής μονάδας"». (Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου ολόκληρη την ανακοίνωση). 

Την Τετάρτη 11 Ιούνη η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μαζική συγκέντρωση στη Βουλή, στις 6.30 μ.μ. 

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους δρόμους του Βύρωνα ενάντια στις συγχωνεύσεις των9ου και 16ου των 3ου και 13ου και του 1ου με το 2ο Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)