Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο ΚΥ της Νίκαιας

 Periodeies-manolakou

 

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας πραγματοποίησαν η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια Διαμάντω Μανωλάκου και η υποψήφια βουλευτής Παπουτσιδακη Ελευθερία του ΚΚΕ στη Β Πειραιά.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση υποστελέχωσης κι υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Χαρακτηριστική από την κουβέντα ήταν η αγωνία των γιατρών και του προσωπικού ότι παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού, ενώ από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα συναδέλφων τους που είναι άνεργοι και παρά τις αιτήσεις τους δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό που είναι αναγκαίο. Αποκαλυπτικό είναι ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τον Νοέμβριο του 2021 που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε κατάθεση σχετική ερώτηση στη Βουλή και δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν την σταθερή θέση του ΚΚΕ για γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τον αναγκαίο, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, προβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας.

Με παραδείγματα αποκάλυψαν την πολιτική που λογαριάζει την προστασία της υγείας του λαού ως “κόστος” για το κράτος και με κριτήριο το “όφελος” των επιχειρηματικών κολοσσών της Υγείας.

Τόνισαν ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινά μάχη για τα σύγχρονα δικαιώματα στην Υγεία, μέσα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, όπως και στη Βουλή.

 

Τονίστηκε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα δυναμώσουν τα κόμματα που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την υποστελέχωση κι υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ή αν θα είναι δυνατό το εργατικό, λαϊκό κίνημα με δυνατό ΚΚΕ για να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια που βλάπτουν σοβαρά την υγεία του λαού.