Επίσκεψη του Π.Κατηφέ στο ΚΔΑΠ του Ρέντη

katifes-KDAP

 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Παναγιώτη Κατηφέ, υποψήφιο Βουλευτή Β Πειραιά και υποψήφιο Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη και τη Σίτσα Κόνιαρη, δημοτική σύμβουλο Νίκαιας Ρέντη, επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ του Ρέντη και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Ο Π.Κατηφές αναφέρθηκε στον ψυχοκοινωνικό ρόλο που παίζουν τα ΚΔΑΠ, στην ανάγκη του ενιαίου θεσμικού τους πλαισίου με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και μόνιμη εργασιακή σχέση για τους εργαζόμενους σ' αυτά, για την ανάγκη ενίσχυσης τους ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά που επιθυμούν χωρίς αποκλεισμούς λόγω του απαράδεκτου καθεστώτος των voucher να έχουν θέση στα ΚΔΑΠ. Επίσης έκανε αναφορά στη θέση του ΚΚΕ, τα ΚΔΑΠ να χρηματοδοτούνται απευθείας από τον κρατικό Προϋπολογισμό ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να καλύπτουν περισσότερα παιδιά, αλλά και στην άρνηση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για κατάργηση του αρ.103 του Συντάγματος σε προτάσεις του ΚΚΕ ώστε να μπορούν να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας τους, αφού είναι με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις από το 2006, για τη μείωση ωραρίου που έχουν υποστεί μαζί με τη μείωση του μισθού τους και την κατάτμηση των αρμοδιοτήτων τους, απο την Δημοτική Επιχείρηση Νίκαιας Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ) η οποία έχει την ευθύνη του ΚΔΑΠ και τις επιπτωσεις που έχει η λειτουργία των ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι γυναίκες, δεν μπορούσαν να μην μπουν στη συζήτηση ζητήματα όπως η διαμόρφωση μιας ακόμα πιο «ευέλικτης» αγοράς εργασίας, με μεγαλύτερα ποσοστά γυναικείας απασχόλησης σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η επίθεση στο 8ωρο, οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αποκλείουν από το επίδομα άδειας τοκετού–λοχείας–μητρότητας όσες εργαζόμενες δεν έχουν συγκεντρώσει 200 ένσημα τα τελευταία 2 χρόνια, η εργοδοτική αυθαιρεσία, κ.α. που είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια, με τον μανδύα του προοδευτισμού και στο όνομα της «ισότητας», με την υπογραφή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τελικό στόχο την ένταση της εκμετάλλευσης.

Ο Π. Κατηφές κάλεσε τους εργαζόμενους, αυτή την αγανάκτηση να την κάνουν δύναμη ανατροπής, ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες για να δυναμώσει η δύναμη των ίδιων των εργαζομένων την επόμενη ημέρα των εκλογών, να τιμωρήσουν τα κόμματα και τις δυνάμεις τους στο Δήμο που έχουν διαμορφώσει αυτές τις εργασιακές συνθήκες.

 

Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν πράξη με την πάλη τους μαζί με το ΚΚΕ ότι "τα όνειρα και η ζωή των παιδιών μας δεν έχουν ημερομηνία λήξης για να καθορίζονται από την χρηματοδότηση των προγραμμάτων".