ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Να δυναμώσει ο αγώνας, οι διεκδικήσεις να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες για την υγεία του λαού

Η σημαντική υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, σε συνδυασμό με τη συνεχή επιφόρτισή τους με μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών και ασθενών, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων στις δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τέτοιες δομές χτες στην Αττική.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ προέβαλαν τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αναπτυχθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των ΜΚΟ. Επισήμαναν ότι στην ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, που είναι στον πυρήνα της πολιτικής πρότασης του Κόμματος, κεντρικό ρόλο θα έχουν τα ενισχυμένα ΚΥ, πλήρως στελεχωμένα και με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

KY-ManolakouΧαρακτηριστική ήταν η κατάσταση που μεταφέρθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΥ Νίκαιας στην Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν τα κενά που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες όπως γενικών ιατρών, παθολόγων, παιδιάτρου, ενδοκρινολόγου, ακτινοδιαγνώστη, ψυχιάτρου κ.ά. Ακόμη πως οι γιατροί του ΚΥ Νίκαιας καλύπτουν κενά σε άλλα ΚΥ, αναγκαζόμενοι να μεταφέρονται μέσα στη βδομάδα από περιοχή σε περιοχή. Τέλος, σημείωσαν ότι το ΚΥ από τον Γενάρη λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής επιβαρυμένο, εκτός των άλλων, επειδή το ΚΥ Κορυδαλλού είναι κλειστό εδώ και 3 μήνες λόγω μετεγκατάστασης.

Από την πλευρά της, η Δ. Μανωλάκου ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να λυθούν τα προβλήματα του ΚΥ πιέζοντας με όλους τους τρόπους, αξιοποιώντας και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για την ενίσχυση και θωράκιση των δομών Υγείας.