Τη Μάχη της Κοκκινιάς τίμησαν ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

2022-maxi-Kokkinias 6

 

Τη Μάχη της Κοκκινιάς, που έγινε το Μάρτη του 1944, τίμησαν το Σάββατο με μια συμβολική τελετή οι Κομματικές Οργανώσεις Κοκκινιάς του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

 

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό και τη σημασία αυτής της μάχης του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και τα τάγματα ασφαλείας, καυτηρίασε την προσπάθεια των αστών στο ξαναγράψιμο της ιστορίας και την αντικομμουνιστική υστερία.

 

2022-maxi-Kokkinias -georgiopoulos

 

Ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην κεντρική του ομιλία, αφού τόνισε την ιστορική σημασία της μάχης της Κοκκινιάς, αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι «αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, έχει επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς». 

Επίσης υπογράμμισε ότι «από τη μία πλευρά είναι οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που εγκαθίδρυσαν και στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση - μαριονέτα του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας. Και από την άλλη πλευρά είναι η σημερινή Ρωσία, που προωθεί τα δικά της σχέδια της καπιταλιστικής ενοποίησης εδαφών και χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Τόνισε, επίσης ότι «μπήκαμε σε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Με μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς, όχι μόνο της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της γύρω περιοχής, αλλά ευρύτερα». 

Κάλεσε τον λαό και την εργατική τάξη να βροντοφωνάξει «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να μη διανοηθούν να στείλουν αξιωματικούς και φαντάρους εκτός συνόρων» και κατέληξε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να χαράξει αυτόνομη, αυτοτελή, ανεξάρτητη πολιτική από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια, να παλέψει για μια άλλη μορφή διακυβέρνησης, μια άλλη εξουσία. Αυτός δεν είναι άλλος από τον δρόμο του Σοσιαλισμού».

 

 

2022-maxi-Kokkinias -Kalamaras

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, η Ελπίδα Παντελάκη γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο Στέλιος Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων από τις κομματικές, ΚΝίτικες και αντιστασιακές οργανώσεις. Η εκδήλωση έκλεισε με το πένθιμο εμβατήριο και τη Διεθνή.

 

2022-maxi-Kokkinias -Manolakou

 

 

2022-maxi-Kokkinias -katathesiKNE

 

 

 

2022-maxi-Kokkinias -kathesi