Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Απεργία στις 20 Ιούλη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 π.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Απεργία στις 20 Ιούλη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 π.μ.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δράσεων του Συνδικάτου μπροστά στην απεργία

 

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν πάει άλλο!» το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Νομού Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση του Συνδικάτου έχει οριστεί εκείνη την ημέρα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων το κλαδικό Συνδικάτο:

«Στις 20 Ιούλη απεργούμε για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση. Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας. Μέτρα προστασίας των ανέργων». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση).

Σημειώνεται ότι το κλαδικό Συνδικάτο μπροστά στην απεργία έχει καθορίσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων και δράσεων για την προετοιμασία και την επιτυχία της.

Συγκεκριμένα: 

  • Τη Δευτέρα 10 Ιούλη στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
  • Την Τρίτη 11 Ιούλη στις 5 μ.μ. θα γίνει εξόρμηση και πικετοφορία στο ιστορικό κέντρο που ξεκινήσει από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας και θα καταλήξει σε κοινή συγκέντρωση με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων που δίνει αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
  • Την Τετάρτη 12 Ιούλη στις 11 π.μ. θα δώσει συνέντευξη τύπου μπροστά στο Υπουργείο Τουρισμού.
  • Την Παρασκευή 14 Ιούλη θα γίνει κινητοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τα δουλεμπορικά συνεργεία.
  • Την Κυριακή 16 Ιούλη, ημέρα απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο θα εξορμήσει στο κέντρο της Αθήνας.
  • Την Τρίτη 18 Ιούλη θα γίνει κινητοποίηση σε μεγάλο ξενοδοχείο που δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 20 Ιούλη, απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, ενώ αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει ήδη μια σειρά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

 Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συνδικάτου για την απεργία στις 20 Ιούλη