Προσφατα αρθρα

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο και τη νέα επικοινωνιακή φιέστα στο Μάτι Αττικής

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνει: 

«Οι συνεχείς μεταμφιέσεις της κυβέρνησης, από το "τα κάναμε όλα καλά" μέχρι το "αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη", δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθεια του ίδιου του πρωθυπουργού, να πετάξει από πάνω του τις πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αν. Αττική. Ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στα τριάμισι χρόνια της αντιλαϊκής διακυβέρνησής του, πρόλαβε, όμως, να διατηρήσει και να επεκτείνει την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, να συνεχίσει την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης. Πρόλαβε κι αυτός να βάλει στα αζήτητα τα αναγκαία, για τη ζωή του λαού, έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί δεν προσφέρονται για κέρδη και επενδύσεις. Όσο, για τη γνωστή τακτική της "καμένης γης", που αντιγράφει από τους προηγούμενους, δεν πείθει πια κανέναν». 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επικοινωνιακή φιέστα και δηλώσεις συμπόνοιας για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες

Νέα επικοινωνιακή φιέστα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα που σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τις καμένες περιοχής της Αν. Αττικής. 

Σε μήνυμά του αμέσως μετά στον προσωπικό του λογαριασμό στο «twitter» ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την «ανείπωτη θλίψη του αλλά και τον σεβασμό του για όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης», αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε εκεί με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. 

Πάντως, παρά τις δηλώσεις συμπόνοιας που εντάσσονται στην επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή για την ανείπωτη τραγωδία, δεν μπορούν να αποκρυφτούν οι σοβαρές ευθύνες της για την πολιτική που συνέχισε την περικοπή των δαπανών για την πυροπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, που δεν σχεδίασε την αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου και όλης της χώρας, που δεν αντιμετώπισε τις ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα ενώ στηρίζει την εμπορευματοποίηση της γης.


Πηγήwww.902.gr