Προσφατα αρθρα

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας Πολιτικής Αγωγής

Με την κατάθεση του Στέλιου Μπενετάτου, πρώην δημάρχου Νίκαιας και σήμερα δημοτικού συμβούλου, συνεχίστηκε στις 25/1/2018 η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεσή του την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής, με τάγματα εφόδου στην περιοχή, κυρίως μετά τις εκλογές του 2012. «Θύμιζε περίοδο Κατοχής με βηματισμούς, παραγγέλματα, στολές παραλλαγής, μπλουζάκια με σήμα της Χρυσής Αυγής, προκαλούσαν αίσθημα φόβου στον κόσμο». Μάλιστα, ανέφερε ότι έξω από τα γραφεία τους ήταν σε παράταξη και ζητούσαν στοιχεία από τον κόσμο που περνούσε για να πάει στην Εφορία...

Τόνισε ότι είναι ναζί, παραπέμποντας σε σχετικές δηλώσεις του Μιχαλολιάκου ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων, είμαστε εθνικοσοσιαλιστές, είμαστε φασίστες» και στους δημόσιους ναζιστικούς χαιρετισμούς του. Όπως είπε, το «θα ακονίσουμε τις ξιφολόγχες μας στα πεζοδρόμια» του Μιχαλολιάκου είναι από τον ύμνο των SS και εννοεί ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ζωές. Αρνούνται ότι είναι ναζί, είπε ο μάρτυρας, «μόνο όταν θέλουν να μη γίνει σύνδεση στις μνήμες του κόσμου με την μπότα του κατακτητή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάψιμο των Καλαβρύτων»...

Σχετικά με τη δολοφονία Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις στους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τη σχέση με τον αρχηγό, ο μάρτυρας τόνισε «ότι δεν γίνεται να μην ξέρει ο αρχηγός τι κάνουν τα στελέχη του». «Δεν υπάρχει καταδίκη από τον αρχηγό. Επίσης, η ίδια η δομή της οργάνωσης, όλοι βαράνε προσοχή στον αρχηγό, είναι στα πρότυπα ακριβώς του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας...», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σχεδιασμένη: «Όταν πας να κάνεις επίθεση στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που έχουν μια δύναμη, μια οντότητα, αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο σε γνώση του Λαγού αλλά και του αρχηγού». «Αυτό που ήθελε η Χρυσή Αυγή εκεί, ήταν να εξασφαλίσει ότι θα μειώσουν τα μεροκάματα στη Ζώνη, εξυπηρετώντας συμφέροντα. Έχει όφελος από το ότι στηρίζει και στηρίζεται από μεγάλα συμφέροντα και μεγαλοεφοπλιστές. Αυτό μπορεί να είναι π.χ. από το να τους δώσουν τα λεφτά για να μοιράσουν τα τρόφιμα, μέχρι οποιαδήποτε άλλη στήριξη», είπε.

Κατέθεσε για γεγονότα που έρχονταν σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, όπως ότι ζητούσαν στοιχεία των παιδιών των μεταναστών που πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς, ότι συντεταγμένοι με ξύλα και καδρόνια, πήγαιναν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αξιώνοντας να μοιράσουν τρόφιμα αποκλειστικά σε Ελληνες και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τούς ζητούσαν να φύγουν. Μίλησε ακόμη για τρομοκράτηση μεταναστών που είχαν μαγαζιά στην πλατεία Αγ. Νικολάου, είπε ότι κατέβαζαν μετανάστες από λεωφορεία, έκαναν ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια, σε δρόμους, υπήρχαν καταγγελίες από αφισοκολλητές που χτυπήθηκαν από τάγμα εφόδου.

Σήμερα, πρόσθεσε, υπάρχει ύφεση. Όχι ότι έχει σταματήσει η Χρυσή Αυγή, αλλά καραδοκούν, όπως είπε. «Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε μεγάλη ομάδα ατόμων της πακιστανικής κοινότητας και ζήτησαν να κάνουμε ενέργειες γιατί δέχονται επιθέσεις από άτομα που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν...», πρόσθεσε.