Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Παναγιώτη Κατηφέ στον εμπορικό δρόμο της 7ης Μάρτη 1944

Ζωντανή συζήτηση για τα προβλήματα καταστηματαρχών και εργαζομένων στον εμπορικό δρόμο της 7ης Μάρτη 1944 είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Παναγιώτης Κατηφές.

periodeia-7-marti rΟ Παναγιώτης Κατηφές έκανε περιοδεία στα καταστήματα της 7ης Μάρτη 1944 όπου συζήτησε με εμπόρους και εργαζόμενους για τα προβλήματα που βιώνουν.

Βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν η μείωση της αγοραστικής δύναμης των κατοίκων ως συνέπεια της ανεργίας και της μείωσης μισθών και συντάξεων, η ανασφάλεια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ως μέτρο που θα ενισχύσει τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, η υψηλή φορολογία των αυτοαπασχολούμενων.

Παράλληλα αναδείχθηκαν τα ζητήματα των υψηλών τελών από το Δήμο, η έλλειψη φωτισμού στον εμπορικό δρόμο, τα μη προσβάσιμα πεζοδρόμια από ΑμΕΑ.

 

Ο Παναγιώτης Κατηφές διαβεβαίωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την τόνωση της εμπορικής ζωής, στοιχείο που συνοδεύεται όχι μόνο από όλα τα απαραίτητα έργα που οφείλει να κάνει ο Δήμος διεκδικώντας κονδύλια από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά και με αγώνα για να μειωθούν τα τέλη προς το Δήμο που είναι δυσανάλογα με αυτά που πληρώνουν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που λειτουργούν στην πόλη.

Η πιο μεγάλη διαβεβαίωση είναι ότι οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι στην πρώτη γραμμή για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθούς και συντάξεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.