Το πρώτο κρούσμα covid σε σχολείο της πόλης μας

Το πρώτο κρούσμα covid στην πόλη μας εντοπίστηκε στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας σε μια μικρή μαθήτρια της Γ’ τάξης. Το τμήμα έκλεισε. Ο Σύλλογος γονέων πήρε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεκδίκησης για τα προβλήματα του σχολείου και θα αναρτήσει πανό το οποίο μας έστειλε μαζί με το παρακάτω κείμενο:

10-dimotiko-pano

"Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει θα κλιμακώσουμε τις επόμενες ημέρες τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σχολείο με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα οποία προστίθεται η έντονη ανησυχία μας σχετικά με την μη πρόβλεψη δωρεάν τεστ covid για μαθητές - εκπαιδευτικούς ύστερα από το κρούσμα που είχαμε. 

Την ίδια ώρα οι οικογένειές μας παραπέμπονται από τους ιθύνοντες της πολιτείας και τα πρωτόκολλα τους στους ιδιώτες για τεστ με πληρωμή από 70 έως 100 ευρώ αν θέλουμε να ελεγχθούμε.

Ύστερα από τις ενέργειες που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα με ανοιχτή επιστολή για τα εκπαιδευτικά κενά προς την υπουργό, δημοσιοποίησή της  και  τηλεφωνική διαμαρτυρία προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωράμε σε ανάρτηση 2 πανό έξω από το σχολείο τη Δευτέρα 21/9. 

Στα πανό αναγράφονται τα βασικά αιτήματά μας που είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και η πραγματοποίηση δωρεάν τεστ covid (που όπως μάθαμε έχουν γίνει σε άλλους Δήμους π.χ. Γλυφάδας με σχολεία που έκλεισαν λόγω κρούσματος) σε δασκάλους και μαθητές. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ανταπόκριση θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενέργειες με γενική συνέλευση και κινητοποίηση των γονέων.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ"