ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ! - ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Πέφτουν σοβάδες στα σχολεία

Ξαναέπεσαν οι σοφάδες σε αίθουσα του 23ου Δημοτικού σχολείου ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς μαθητών.

Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί πριν 4 χρόνια στο εν λόγω σχολείο. Η Δημοτική αρχή το αντιμετώπισε με μπαλώματα και έτσι «ξανάπεσαν οι ουρανοί στο κεφάλι μας».

Η διοίκηση του Δήμου γνώριζε καλά το πρόβλημα γιατί το είχε προβλέψει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα συντήρησης των σχολείων το λεγόμενο «Φιλόδημος» το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο.

Είχαν πρόγραμμα οι διοικούντες, οι σοβάδες δεν τους περίμεναν !!!

Είχαν και κονδύλια – πάνω από 1 εκατομμύριο Ε – ήταν τα πλεονάσματα των σχολικών επιτροπών. Τί τα κάνουν!! Τί περίμεναν 4 χρόνια τώρα!!

Αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό έγινε και στο 20ο – 25ο Δημοτικό σχολείο τον Απρίλη που πέρασε ενώ ο σύλλογος γονέων είχε προειδοποιήσει με αίτημα ήδη από 16-3-2017. Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ:

«Πρόσφατα στο σχολείο μας, που σημειωτέων ότι φιλοξενεί περίπου τετρακόσιους μαθητές (20ο και 25ο δημοτικό, στην Άνω Νεάπολη) συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό, που αφορά στην ασφάλεια, όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των δασκάλων.

            Συγκεκριμένα κατέπεσαν σοβάδες από τμήμα της οροφής του κτιρίου (περίπου μία επιφάνεια 10 τμ), στην βορεινή πλευρά του σχολείου, όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές εισόδους του (από οδό Κρυστάλλη) και είναι χώρος πρόσβασης, δηλαδή διάδρομος, προς την αίθουσα εκδηλώσεων, τα γραφεία των δασκάλων και τις τάξεις του πρώτου ορόφου. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμό παιδιών ή δασκάλων, δεδομένου ότι το περιστατικό συνέβη σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

            Αυτό που επαυξάνει την ανησυχία μας είναι ότι, εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, ο σύλλογος γονέων μας είχε έγκαιρα, πολλούς μήνες πριν, απευθύνει γραπτή αναφορά και αίτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τον ίδιο το κ. δήμαρχο, με θέμα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του σχολείου μας, με στεγανοποιήσεις, βάψιμο τοίχων, επίστρωση αυλής κλπ.

             Η ίδια όμως η πραγματικότητα απέδειξε, προφανώς, ότι οι έγκαιρες αυτές προειδοποιήσεις των γονέων αγνοήθηκαν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο συγκεκριμένο περιστατικό, που μόνο “ατυχές” δεν είναι.»