Τα προ-ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στην 3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 16.03.2022

  • lslogoΓια τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
  • Για την οπαδική βία
  • Για τη χρήση των σχολικών χώρων
  • Με αφορμή τη μουριά που οι Ναζί κρέμασαν τον λοχαγό του ΕΛΑΣ Γ. Βογιατζή στη Μάχη της Κοκκινιάς
  • Για τους συμβασιούχους covid

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στη Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Ουκρανικό λαό που πληρώνει εδώ και μια 10ετία τον ανταγωνισμό μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για το μοίρασμα αγορών σε σφαίρες επιρροής, σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, σε ορυκτό πλούτο για το δρόμου του φυσικού αερίου, της ενέργειας, των εμπορευμάτων.

Αυτό είναι το υπόβαθρο του σημερινού πολέμου για αυτό είναι ιμπεριαλιστικος και άδικος για τους λαούς.

Επιβεβαιώνεται ότι για άλλη μια φορά σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ. Επιβεβαιώνεται επίσης, ότι για δεκαετίες ο σοσιαλισμός, ως ανώτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα ήρθε να δώσει στους λαούς της περιοχής την ειρήνη, τη συμφιλίωση, την συνύπαρξη, την κοινή δημιουργία, γιατί ο ίδιο ο λαός με την δράση του αποτίναξε από πάνω του το καπιταλιστικό κέρδος. 

Είναι σημαντικό ως Δημοτικό Συμβούλιο να εκπέμπουμε το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είτε με στρατιωτικό υλικό, είτε με τη χρήση εδάφους της χώρας μας (πχ Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Στεφανοβίκειο, Ακτιο) που με ευθύνη της σημερινής και της προηγούμενης Κυβέρνησης η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντο ΝΑΤΟικό και Αμερικάνικο στρατόπεδο για να ενισχυθεί η επιρροή της αστικής τάξης στη χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Καλούμε το Δημοτικο Συμβούλιο να μη διαλέξει στρατόπεδο ληστών και ιμπεριαλιστών αλλά να στρατευτεί με το στρατόπεδο των λαών, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Δημοτικο Συμβουλιο της πόλης μας στάθηκε με το πλευρό του λαού της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης απεναντι στα εγκλήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που είναι πολεμικές μηχανές και οχι φορείς ειρήνης, όπως τους παρουσιάζουν ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας!!!!

Για αυτό πρέπει να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη χώρα μας, για αυτό ο λαός μας με την πάλη του πρέπει να βάλει ρότα να απεμπλακεί η χώρα από αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Καλούμε το λαό της πόλης να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του, για άλλη μια αφορά σε κάθε πρόσφυγα που προέρχεται από κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένα ψήφισμα "σούπα" ενάντια στον πόλεμο που δεν δείχνει της πραγματική αιτία, δε δείχνει τη διέξοδο, δεν δείχνει τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο λαός μας, αλλά καλεί και το "λύκο να φυλάει τα πρόβατα",,,δηλαδή επικαλειται την ΕΕ ως φορέα ειρήνης, δεν πρόκειται να συναινέσει και απεχει απο την ψηφοφορία. Δεν μπορεί να συναινέσει με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν υπερ της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο.

 

Για την οπαδική βία

Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη  και το πλήθος των περιστατικών οπαδικής βίας στην πόλη μας, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε με πρωτοβουλία του Δήμου να σβηστούν σε όλα τα δημοτικά γήπεδα της πόλης όλα τα οπαδικά συνθήματα και σε όλα τα γήπεδα του Δήμου να δημιουργηθεί ένα κοινό graffiti που να προβάλλει ότι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ μας ΕΝΩΝΕΙ.

 

Για τη χρήση των σχολικών χώρων

Μετά την εγκύκλιο που έχει αποστείλει το Υπ. Παιδείας στα σχολεία και παγιώνει την υποχρηματοδότηση καλώντας τα σχολεια να δίνουν σχολικους χώρους με αντίτιμο και έσοδα για το σχολειο τις απογευματινές ώρες, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τις Σχολικές Επιτροπές να πάρουν απόφαση ότι δε θα γίνουν τα σχολεία της πόλης μας χώροι εμπορικής δραστηριότητας. Τα σχολεία ανήκουν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς στους Συλλόγους Γονέων, στους φορείς της πόλης για να έχουν πολυμορφη αθλητική, πολιτιστική κοινωνική δράση, χωρίς κανένα αντίτιμο.

 

Με αφορμή τη μουριά που οι Ναζί κρέμασαν τον λοχαγό του ΕΛΑΣ Γ. Βογιατζή  στη Μάχη της Κοκκινιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη Δημοτικη Αρχη γιατί δεν πήρε μέτρα για την προστασία ενός δέντρου που είχε χαρακτήρα μνημείου στην πόλη μας, με αποτέλεσμα να κοπεί η μουρία στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Κασταμονής όπου στη Μάχη της Κοκκινιάς οι Ναζί κρέμασαν το λοχαγό του ΕΛΑΣ Γ.Βογιατζή.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη και άλλες μουριές που κόβονται σε διάφορα σημεία της πόλης επειδή έχουν σαπίσει, η Λαϊκη Συσπείρωση κάλεσε τη Δημοτική Αρχή για κάθε δέντρο που για αντικειμενικούς λόγους κόβεται, αμέσως να αντικαθίσταται και όχι σταδιακά να μειώνεται το πράσινο στην πόλη.

 

Για τους συμβασιούχους covid

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι οι συμβασιούχοι που εργάζονται στο Δήμο με συμβάσεις covid καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες και ειναι υποχρεωση της Κυβερνησης να τους μονιμοποιήσει. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το οποίο κάλεσε να λάβει ομόφωνη απόφαση στο ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με άλλες παρατάξεις, ώστε να είναι καθαρά εκφρασμένη η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων για τη μονιμοποίηση τους.