Κλιμάκιο ΚΚΕ με Π.Κατηφέ στη μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά

Katifes-NOSTOS

 

Τη μονάδα απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις νόμιμες εξαρτήσεις, που λειτουργεί μέσω ΕΣΠΑ από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά, επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφε, υπεύθυνο του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών και των Εξαρτήσεων της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Β' Πειραιά και τη Λεμονιά Φακάρου, μέλος του ΔΣ του Συλλογου Εργαζομενων του ΚΕΘΕΑ και υποψήφια βουλευτή στο Νότια Τομέα.

Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο της Μονάδας, Κρομμύδα Ανδρέα και τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή του Πειραιά και των γύρω Δήμων με τις αυξητικές τάσεις στην εξάρτηση από το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο, που γιγαντώθηκε ιδιαίτερα κατά την καραντίνα. Τονίστηκε ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους η έκταση του προβλήματος σε όλες τις ηλικίες για τον τζόγο αλλά και στις γυναίκες με την κατάχρηση αλκοόλ, καθώς και η έλλειψη επαρκών υπηρεσιών απεξάρτησης στην ευρύτερη περιοχή, που έχει ως αποτέλεσμα με την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας, εδώ και λίγους μήνες, να έχουν έναν μεγάλο όγκο αιτημάτων να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν, κυρίως από παραπομπές που τους γίνονται από προγράμματα με μεγάλη λίστα αναμονής.

 

Περισσότερα...

Παρέμβαση του Παναγιώτη Κατηφέ στον ΕΛΛΑΔΑ FM για την αξιολόγηση

katifes-aksiologisi

 

Κάτω από τη βάση η αξιολόγηση της πολιτικής υποβάθμισης των σχολείων 

Η πολιτική υποβάθμισης της μόρφωσης και της ζωής των παιδιών μας έχει αξιολογηθεί κάτω από τη βάση τόνισε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα FM» το πρωί της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην απεργία και τις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή μαθητών και γονιών, σημείωσε ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα συντάσσεται. 

Για την αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υπογράμμισε πως γίνεται σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της εκπαίδευσης με σκοπό την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ανέφερε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά αξιολογούνται από τους μαθητές και τους γονείς.

 

 

Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ - Να μην κλείσει αλλά να ενισχυθεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζάνειου

tzaneioΝα μην κλείσει, αλλά να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, αποφάσισε να κλείσει την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου, που είναι το μοναδικό παιδοψυχιατρικό τμήμα για τις ηλικίες έως 14 ετών των περιοχών της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και όλου του Αιγαίου.

Το τμήμα αυτό λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1983 και εξυπηρετεί πάνω από 1.000 νέα περιστατικά ανά έτος. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος περιλαμβάνουν τα Εξωτερικά Ιατρεία, τη Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας και τη Διασυνδετική Συμβουλευτική Υπηρεσία, η οποία παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιατρικά τμήματα τόσο στο Τζάνειο όσο και σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στα Εξωτερικά Ιατρεία γίνονται διαγνωστικές εκτιμήσεις και θεραπευτικές αξιολογήσεις, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά βρεφικής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας έως τα 14 έτη. Η Μονάδα Εσωτερικής Νοσηλείας είναι η μοναδική που λειτουργεί στη 2η ΥΠΕ, έχει δύναμη 5 κλινών, με δυνατότητα νοσηλείας παιδιών και εφήβων έως 16 ετών. Επιπλέον το Τμήμα αντιμετωπίζει επείγοντα περιστατικά τις ημέρες γενικής εφημερίας του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί πραγματογνωμοσύνες σε κάθε είδους περιστατικό κακοποίησης ανηλίκων. Επίσης, αποτελεί κέντρο πρακτικής εκπαίδευσης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών ψυχολογίας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας από όλη την επικράτεια.

 

Περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - Προεκλογικό σόου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν ο κόσμος στενάζει (VIDEO)

ioannidis-kontra

Σε ένα προεκλογικό σόου επιδίδονται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κόσμος στενάζει καθημερινά, τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Ρέντη, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο «Kontra». 

Δεν έχουν πού να διαφωνήσουν, σημείωσε και θύμισε πως στο ίδιο κανάλι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι στα μεγάλα θέματα δεν υπάρχει διαφορά με τη ΝΔ και γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει τα μισά αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. 

 

Περισσότερα...