ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

fidel-castro 11

Η κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος, με αφορμή τη συμπλήρωση στις 25 Νοέμβρη, δύο χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.

Όπως αναφέρει: «Ενός κομμουνιστή και διεθνιστή ηγέτη που με τη ζωή και δράση του άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην ιστορία της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής. Ενός ανθρώπου που το όνομά του έγινε συνώνυμο της Ελευθερίας, της Επανάστασης και της Αξιοπρέπειας και ο οποίος άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στον κουβανικό λαό.

Η πολιτική κληρονομιά του Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει να εμπνέει τους εργαζόμενους της Κούβας, στον συνεχή αγώνα που δίνει ενάντια στον γενοκτονικό οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση και τις πολυπλόκαμες προσπάθειες υπονόμευσης του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης από ιμπεριαλιστικά κέντρα στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά το βιολογικό του θάνατο, ο Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο βρίσκεται στο νου, στην καρδιά και την συλλογική συνείδηση του ηρωϊκού λαού της Κούβας και όλων των λαών που αγωνίζονται ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην αδικία και την καταπίεση. Το παράδειγμά του θα συνεχίζει να εμπνέει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες του σήμερα και του αύριο, όσα χρόνια και αν περάσουν».


Πηγή: https://www.902.gr/eidisi/politiki/175018/i-klironomia-toy-fintel-kastro-synehizei-na-empneei-toys-ergatikoys-laikoys