Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ. Τα 8μηνα στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη…

Ίσως ακουγόταν υπερβολικό όταν πρωτοακούστηκε αυτό το σύνθημα στις διαδηλώσεις. Δυστυχώς απεικονίζει απόλυτα την πραγματικότητα και δείχνει το στόχο για τους αγώνες των εργαζομένων.

Μια πλευρά της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις είναι η καθιέρωση των 8μηνων.

Για 8 μήνες δουλειά και μετά ξανά ανεργία!! Και βέβαια με καθαρό μισθό κάτω από 500 ευρώ. Αυτές οι σχέσεις εργασίας βρήκαν ανοιχτό πεδίο εφαρμογής στους Δήμους – όπως και πολλές άλλες προηγούμενα- .

Όσον αφορά τη δική μας δημοτική αρχή Νίκαιας-Ρέντη όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διεκδικητική λογική για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία, απεναντίας έβαλε φρένο στις προσπάθειες μονιμοποίησης συμβασιούχων – παρατασιούχων κ.α-.

Διακηρύττει μάλιστα χωρίς να κοκκινίζει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, τα πράγματα έτσι είναι και δεν τα αλλάζουμε!!!

Έχουμε κι άλλες φορές αναφερθεί στη στάση της διοίκησης Ιωακειμίδη, τώρα όμως θα αναφερθούμε στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ 8ΜΗΝΙΤΕΣ που προσελήφθησαν από την 1η του Απρίλη.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής Νίκαιας-Ρέντη απέναντι στην επιτροπή κατοίκων και στους φορείς των δήμων Νίκαιας-Πειραιά, στη παρέμβαση που ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο 03/04/18 με θέμα: Εγκατάσταση κεραίας στο ακίνητο επι τις οδού Πέντε Πηγαδίων 2 και Λακωνίας.

Ενώ απρόκλητα δεν δέχθηκε κανένα απο τα αιτήματα μας, αλλά ούτε και να επικαιροποιηθεί η απόφαση με αρ.8/04 της Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο της Λαϊκής Συσπείρωσης , που απαγορεύει τη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πολεοδομικού ιστού.

Στην αντίδραση των κατοίκων και την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν την υγεία τους και τη ζωή των ίδιων αλλα και των παιδιών τους και να μην επιτραπεί τοποθέτηση κεραίας σταθμού αναμεταδότη για το βωμό και μόνο της κερδοφορίας των εταιριών κινητής τηλεφωνίας χωρίς να υπολογίζεται η δημόσια υγεία. Με στιγνό πολιτικό λόγο είπε ότι θα ακολουθήσει το γράμμα του νόμου και αν μας δυσαρεστούν οι απόψεις του να μην ψηφιστεί στις εκλογές.

Περισσότερα...

Ομόφωνη καταδίκη επίθεσης Χρυσαυγιτών

Tο παρακάτω ψήφισμα έφερε στο χθεσινό Δ.Σ. (3/4/2018) η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη και έγινε ομόφωνα δεκτό

Σχέδιο ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη καταδικάζει απερίφραστα την θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων το Σάββατο 24/3 στην οδό Θηβών.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικής δράσης που αναπτύσσουν τα φασιστοειδή και στην περιοχή του δήμου μας μετά τα χτυπήματα εναντίον μεταναστών πιο πριν στο Ρέντη και πρόσφατα στην οδό Ατταλείας, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, στο Πειραιά και την Σαντορίνη.

Είναι πρόκληση στην ιστορία της πόλης μας που με το μπλόκο της Κοκκινιάς γνώρισε τη θηριωδία του ναζισμού και από τις δυνάμεις κατοχής και από τους ντόπιους συνεργάτες τους των ταγμάτων ασφαλείας και κουκουλοφόρους.

Είναι πρόκληση ιδιαίτερα σήμερα που συνεχίζεται η αποκάλυψη των εγκληματικών τους ενεργειών στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερα...

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

636DA16178BE48EFBBA266F9459745D8Η προτομή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ που κοσμούσε με γλυπτό τον χώρο που έγιναν οι εκτελέσεις από τους ναζί καταχτητές την 17 Αυγούστου 1944 αφαιρέθηκε από το βάθρο του. Αυτό συνέβη λίγο πριν την επέτειο της μάχης της Κοκκινιάς την 7 Μάρτη 1944.

Δυστυχώς είναι καιρός τώρα που ο χώρος δεν φυλάσσεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανενός είδους ενημέρωση δεν υπήρχε έως και σήμερα το πρωί από την διοίκηση του Δήμου. Μάλιστα σήμερα το πρωί-Τετάρτη 28 Φλεβάρη-όταν από την Λαϊκή Συσπείρωση ζητήθηκε ενημέρωση εισπράξαμε άγνοια από τον πλέον επίσημο εκπρόσωπο!! Ουσιαστικά δηλαδή προκαλέσαμε την κατοπινή ενημέρωση μας.

Είναι απαίτηση μας, απαίτηση της ιστορίας της Κοκκινιάς των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της Εθνικής Αντίστασης η προτομή του Άρη Βελουχιώτη να κοσμήσει και πάλι τον χώρο της Μάντρας του Μπλόκου. Στοιχειώδης δε υποχρέωση η φύλαξη του χώρου της θυσίας από όποιον βανδαλισμό.

Ακολουθεί καταγγελία. 

Περισσότερα...

Της τελευταίας στιγμής...

Πάνω από δύο μήνες καθυστερούν να δοθούν τα γάλατα στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. 

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το θέμα: http://www.nikaiarenti-ls.gr/images/2018/galata.pdf

Περισσότερα...

ΔΑΣ ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταθέσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Μέσα σε αυτά είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, ο από μηδενική βάση, «επασχεδιασμός» του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας με τις όποιες ασφαλιστικές και μισθολογικές συνέπειες συνακολουθούν και η απαγόρευση μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Επιπλέον προβλέπεται και η μετατροπή των δήμων σε δήμιων όσων χρωστούν πάνω από 500€ και δεκάδες άλλα μέτρα.

Κυρίως όμως τσακίζεται το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν να φιμώσουν την φωνή της εργατιάς.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου του Δήμου Νικαίας (Συνδικαλιστική Ανατροπή), πως αντιδρά; Πώς οργανώνει την αντίδραση των εργατών στο πολυνομοσχέδιο αυτό;

Την Παρασκευή που δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία καλούν σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία, εκείνοι οργανώνουν την κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δύο μόλις μέρες πριν την τραγωδία από τις πλημμύρες που εξελίχθηκε στην Μάνδρα Αττικής - συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη.  Θέμα του ήταν ο προϋπολογισμός του 2018.

Το πρωί εκείνης της μέρας Δευτέρα 13 Νοέμβρη είχε μια μπόρα μικρής χρονικής διάρκειας και στην πόλη μας. Τα μαντάτα από τις πολυκατοικίες στην πρώην Βιαμύλ του Ρέντη ήταν τα γνωστά. Παντού λάσπες σε ένα χώρο που στεγάζει εκατοντάδες οικογένειες. Σε ένα συγκρότημα είκοσι (20) πολυκατοικιών . Αλλά και από τους δρόμους του Ρέντη που πλημμύρισαν έφτασαν πολλές διαμαρτυρίες. (Δείτε τη φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 13 Νοεμβρίου στο enikos .gr).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μιλώντας και καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, κατήγγειλαν την απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού κονδυλίου για την αντιπλημμυρική προστασία, όταν με την πρώτη βροχή δημιουργούνται αμέσως προβλήματα που έγιναν αντιληπτά εκείνη την ίδια μέρα της συνεδρίασης.

Περισσότερα...

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Ο λόγος για το δήμαρχο, κύριο Ιωακειμίδη, φυσικά.  Και η αφορμή το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στο Θεατράκι Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη.  Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγους μήνες ζητήθηκε από μαθητές του τμήματος παραδοσιακών χορών του Ρέντη να καταβάλουν χρήματα για να έχουν ζωντανή ορχήστρα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Στην εύλογη ερώτηση των μαθητών προς τους δασκάλους,  γιατί δεν καταβάλει αυτά τα χρήματα ο δήμος, οι δάσκαλοι απάντησαν ότι το ζήτησαν, αλλά η απάντηση των υπευθύνων ήταν κατηγορηματικά αρνητική (η γνωστή επωδός: δεν υπάρχει σάλιο στο δήμο κτλ.). 

Περισσότερα...

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ’’!!!

Τίποτα δεν μας αιφνιδιάζει με την διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη.

Το τελευταίο της επίτευγμα; Προχωράει σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο σε τριήμερες εκδηλώσεις και την 1η Μάη- που είναι ημέρα πανεργατικών συγκεντρώσεων, παγκόσμια μέρα διεκδίκησης και αγώνα- με το σύνθημα ‘’ζήσε τις αγορές σου!’’

Έχει προηγηθεί πριν 2 χρόνια, η καμπάνια Δ. Νίκαιας και Εμπορικού συλλόγου με τον επίσης προχωρημένο τίτλο ‘’openmall’’ δηλαδή ανοιχτό mall, ή καλύτερα επί το λαικώτερο ‘’ραπανάκια για την όρεξη’’. Ποιόν κοροιδεύουν ότι έτσι αντιμετωπίζονται τα τεράστια προβλήματα των εμπόρων και των άλλων επαγγελματιών. Μια εικόνα των κατεβασμένων ρολών στους εμπορικούς δρόμους δείχνουν την πραγματικότητα. Δείχνει και τον δρόμο του αγώνα της διεκδίκησης για τους επαγγελματίες σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους.

Περισσότερα...

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ-ΚΟΙΝΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ Γ΄ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ-ΚΟΙΝΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ Γ΄ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

Δυστυχώς ο Δ. Αθηναίων επεκτείνει τις διανοίξεις νέων τάφων γύρω από τον χώρο του κοινοτάφειου των εκτελεσμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την 17 Αυγούστου 1944. Είναι απαράδεκτη αυτή η ενέργεια της διοίκησης του Γ’ νεκροταφείου, ευθύνες για την αδράνειά της έχει η διοίκηση του Δήμου Νίκαιας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε ομόφωνο ψήφισμα που υπογραμμίζει την ιστορική σημασία του μνημείου στον Δήμο Αθηναίων και την ευθύνη του γι’ αυτό.

Ήδη το παράρτημα Κοκκινιάς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην διοίκηση που υποσχέθηκε, πως θα το σεβαστεί.  

Περισσότερα...

Ψήφισμα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Νίκαιας καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος μελών του

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  

ΑΧΙΛΛΕΩΣ 20  - 185 54 ΝΙΚΑΙΑ , ΤΗΛ: 210 4972205  

Νίκαια 23/03/2017

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

To Διοικητικό  Συμβούλιο   του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Νίκαιας καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος μελών του Συλλόγου μας από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας με επικεφαλής τον πρόεδρο  της  Νίκο Τράκα (παράταξη ΣΕΚΕ), την  Δευτέρα 20/03/2017 κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την  ώρα  που  πραγματοποιούσαμε  κινητοποίηση   στο  Δημοτικό  Συμβούλιο μετά     από     απόφαση    της     Γενικής    μας Συνέλευσης   με   αίτημα    την οικονομική  ενίσχυση  του Συλλόγου μας  από  την Δημοτική αρχή , άρχισαν να προπηλακίζουν   με χυδαίο   τρόπο   μέλη   του   Διοικητικού μας Συμβουλίου και  μέλη   του  συλλόγου  μας που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...