Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!

Στις 10/12/2018 σε μία εκπομπή στις 11 με 11,30 το πρωί ,στο Ρ/Σ «Στο κόκκινο» ,ο εκφωνητής που δήλωνε και ηθοποιός, ισχυρίστηκε ότι κάποτε έπαιξε στο ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ στην Νίκαια ,και βρήκε ακατάστατες τις αποθήκες του , χαρακτήρισε άκομψο και ακαλαίσθητο το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ σπεύδοντας να ζητήσει συγνώμη από τον σημερινό δήμαρχο γιατί τάχα, το βρήκε και δεν είναι υπεύθυνος.

Για την αισθητική του εκφωνητή δεν θα ασχοληθούμε. Αφορά τον ίδιο ,αυτούς που τον ακούνε και αυτούς που τον επέλεξαν να του δώσουν μικρόφωνο.

Περισσότερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ...ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 
1.το φρεάτιο της τελευταίας ανάρτησης-8 Δεκέμβρη- που φαινόταν στην φωτογραφία γεμάτο από τα σκουπίδια, ξεχείλισε από τα νερά της σημερινής πρωινής βροχούλας (10 Δεκέμβρη). Απόντες και σε αυτό οι κύριοι της Δημοτικής αρχής.
 
2. ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ
Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια θέσαμε το ερώτημα στην διοίκηση:πώς προγραμματίζουν τα διάφορα πάρκα σκύλων , πως τα οργανώνουν,τι μέτρα-κυρίως υγιεινής κ.α.-παίρνουν και γιατί δεν ενημερώνουν για αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μας απάντησαν απαξιωτικά ότι δεν χρειάζεται να έρχονται στο Δ.Σ., κανονίζει για αυτά η διεύθυνση περιβάλλοντος. Παριστάνουν τους φιλόζωους, όμως δεν προσέχουν ούτε τα ζώα, ούτε τους ανθρώπους.

Περισσότερα...

ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ! - ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Πέφτουν σοβάδες στα σχολεία

Ξαναέπεσαν οι σοφάδες σε αίθουσα του 23ου Δημοτικού σχολείου ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς μαθητών.

Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί πριν 4 χρόνια στο εν λόγω σχολείο. Η Δημοτική αρχή το αντιμετώπισε με μπαλώματα και έτσι «ξανάπεσαν οι ουρανοί στο κεφάλι μας».

Η διοίκηση του Δήμου γνώριζε καλά το πρόβλημα γιατί το είχε προβλέψει να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα συντήρησης των σχολείων το λεγόμενο «Φιλόδημος» το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο.

Είχαν πρόγραμμα οι διοικούντες, οι σοβάδες δεν τους περίμεναν !!!

Είχαν και κονδύλια – πάνω από 1 εκατομμύριο Ε – ήταν τα πλεονάσματα των σχολικών επιτροπών. Τί τα κάνουν!! Τί περίμεναν 4 χρόνια τώρα!!

Αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό έγινε και στο 20ο – 25ο Δημοτικό σχολείο τον Απρίλη που πέρασε ενώ ο σύλλογος γονέων είχε προειδοποιήσει με αίτημα ήδη από 16-3-2017. Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ:

«Πρόσφατα στο σχολείο μας, που σημειωτέων ότι φιλοξενεί περίπου τετρακόσιους μαθητές (20ο και 25ο δημοτικό, στην Άνω Νεάπολη) συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό, που αφορά στην ασφάλεια, όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των δασκάλων.

            Συγκεκριμένα κατέπεσαν σοβάδες από τμήμα της οροφής του κτιρίου (περίπου μία επιφάνεια 10 τμ), στην βορεινή πλευρά του σχολείου, όπου βρίσκεται μία από τις κεντρικές εισόδους του (από οδό Κρυστάλλη) και είναι χώρος πρόσβασης, δηλαδή διάδρομος, προς την αίθουσα εκδηλώσεων, τα γραφεία των δασκάλων και τις τάξεις του πρώτου ορόφου. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμό παιδιών ή δασκάλων, δεδομένου ότι το περιστατικό συνέβη σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

            Αυτό που επαυξάνει την ανησυχία μας είναι ότι, εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί, ο σύλλογος γονέων μας είχε έγκαιρα, πολλούς μήνες πριν, απευθύνει γραπτή αναφορά και αίτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τον ίδιο το κ. δήμαρχο, με θέμα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του σχολείου μας, με στεγανοποιήσεις, βάψιμο τοίχων, επίστρωση αυλής κλπ.

Περισσότερα...

ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ! - ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ…

Την Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη είχαν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι γύρω από το δασάκι του Αγ. Φίλιππα (δεξαμενή) ότι θα γίνει αργά το βράδυ ψεκασμός από την περιφέρεια για τα «ακμαία κουνούπια».

Πριν 2 μήνες η Λ.Σ. είχε θέσει ερώτημα σχετικά με τον ιό του Νείλου και είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα –υπήρχε τουλάχιστον ένα κρούσμα.

Τότε ο κ. Ιωακειμίδης κορόιδεψε το ενδεχόμενο ψεκασμού, έλεγε ότι δεν έχει νόημα, έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα είναι μέχρι τον Οκτώβρη.

Τον ρωτήσαμε λοιπόν τι συνέβη και τελικά ψεκάζουν και μας απάντησε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που τον καθιστούν επιβεβλημένο – έτσι του είπαν από την περιφέρεια.

Έχουν πρόβλεψη οι άνθρωποι!

Όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης για τον ιό του Νείλου ούτε τις πλαστικές δεξαμενές από τις γειτονιές των προσφυγικών, δεν έχουν αποσύρει – παρότι έλεγαν πως το έχουν κάνει.

Περισσότερα...

ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ! - ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Στο Εργαστήρι Χαρακτικής «κόλλησε» το ασανσέρ!

Από τις 2 Μάη του 2018 με επιστολή του το Εικαστικό Επιμελητήριο Τεχνών, προς τον κ. Ιωακειμίδη έθετε επιτακτικά πλέον, την λειτουργία ασανσέρ που ήταν αναγκαία και για ηλικιωμένες δασκάλους χαρακτικής που πρόσφεραν χωρίς μισθό τις γνώσεις τους και την πολύτιμη εμπειρία τους αλλά και για μαθητές και καλλιτέχνες με αναπηρία (ΑΜΕΑ) που προσέρχονται στο εργαστήριο, που βρίσκεται στον 2ο όροφο.

Η ΛΣ γνωστοποίησε αμέσως τότε το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Ιωακειμίδης δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί αμέσως. Μάλιστα για να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά προβλήματα η δουλειά ανατέθηκε στη δημοτική επιχείρηση του Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ). Αυτά συνέβησαν στα μέσα του Μάη του 2018.

Τελειώνει ο Οκτώβρης και δεν έχει γίνει τίποτα!!!

Περισσότερα...

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Η ΜΗ ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΕΚΠΤΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ALLUFANPARK"

Είναι πολιτική της διοίκησης Ιωακειμίδη η παραχώρηση ιδιοκτησιών του Δήμου για εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το ALLUFANPARK, “ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ”, ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΣΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ, ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ!

Αυτές τις μέρες γίνεται η δημοπρασία μετά από δώδεκα χρόνια για τον χώρο 19 στρεμμάτων που είναι εγκατεστημένο το ALLU FAN PARK. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και πόσοι, για την ενοικίαση του χώρου αλλά πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω.

α. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει κατέβει στις 200000 ευρώ από 224000 ευρώ που πρέπει να πληρώνονται σήμερα για κάθε χρόνο.

β. Το ALLUFANPARK (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ) ,χρωστά στον δήμο ως τις 10/10/2018, 474.233,16 ευρώ . Αυτό το χρέος ύψους 500.000 ευρώ παρουσιάστηκε από την διοίκηση του Δήμου Νίκαιας –Ρέντη το 2014 (δεν γνωρίζουμε από πότε έχει δημιουργηθεί) .Τότε ο Δήμος έκανε ρύθμιση εκατό δόσεων και σήμερα είναι 474.233,16 ευρώ!! Αμέσως μετά μάλιστα παρουσιάστηκε και χρέος 100.000 ευρώ στην Δημοτική Επιχείρηση!!

Η παράβαση των όρων της διακήρυξης της δημοπρασίας ,δηλαδή το να μην πληρώνεται ο Δήμος στη ώρα του επιβάλει στον Δήμο να θεωρήσει λυμένη την σύμβαση και να κηρύξει έκπτωτο τον μισθωτή από το μίσθιο σύμφωνα με τις διατάξεις.

Προφανώς ο Δήμος έπρεπε να κάνει ρύθμιση για να εισπράξει τα 500.000 ευρώ ,αλλά ταυτόχρονα να κηρύξει έκπτωτο τον επιχειρηματία! Είναι παράβαση καθήκοντος αν αυτό δεν γίνει.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης Ιωακειμίδη ,δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα χρήματα του Δήμου κάνοντας πλάτες στον κάθε επιχειρηματία.

Ποιά επιτροπή του δήμου θα παρανομήσει και θα δώσει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία επιστολή καλής εκτέλεσης; Θα του επιστρέψει την εγγυητική επιστολή, ενώ πρέπει να καταπέσει υπέρ του Δήμου; Αν δεν το πράξουν αυτό, ανοίγουν τον δρόμο όχι μόνο να κατέβει στην δημοπρασία ο εν λόγω επιχειρηματίας, αλλά και με 24.000 ευρώ λιγότερο μίσθωμα το χρόνο.

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)..

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ !!!

Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ,έγινε συζήτηση για την αγορά ενός οικοπέδου από τον Δήμο ,που ανήκε στην οικογένεια Αργυράκη.

Υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις για την όλη αντιμετώπιση των χρεών που οφείλουν στον Δήμο οι παραπάνω και γενικότερα σοβαρή κριτική στους χειρισμούς της Διοίκησης.

Αυτό που "αποκαλύφθηκε" στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι η σύμβουλος του συνδυασμού Ιωακειμίδη η κ. Έφη Αργυράκη, ενώ έχει συγγένεια α’ βαθμού-σύζυγος- με έναν από τους προαναφερόμενους, ήταν παρούσα σε όλη την διάρκεια της συζήτησης του θέματος. Κάτι που είναι παράτυπο, για να μην πούμε παράνομο!

Μήπως ήταν παράλειψη του προεδρείου και της διοίκησης;;; Ρωτάμε !

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ).

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ALU FUN PARK

Στη συζήτηση του ισολογισμού, φάνηκε για ακόμη μια φορά, η «στοργή» που περιβάλει η διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη την Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε., την κατά κόσμον ALLU-FUN-PARK.

Η Λ.Σ. έθεσε το ερώτημα στον αντιδήμαρχο των οικονομικών: Καλά, από τις 500.000 ευρώ που χρωστούσε τουλάχιστον το 2014 η εν λόγω εταιρεία, το χρέος της βρίσκεται τώρα στις 474.233,16 ευρώ. Δηλαδή 4 χρόνια τώρα έχει πληρώσει στο Δήμο μόνο 26.000 ευρώ;

Και μπορεί με αυτό το χρέος να είναι υποψήφια στη δημοπρασία που ετοιμάζεται;

Η απάντηση του αντιδημάρχου: Είναι συνεπής η εταιρεία στις ρυθμίσεις της και θα καταβάλει τώρα πάνω από 100.000 ευρώ, αν καλύψει το 25% του χρέους, μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία!!!

Δεν θα χρειαζόταν κανένα άλλο σχόλιο.

Μετά την έντονη δυσφορία που υπήρχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρενέβη ο κύριος δήμαρχος, να ενημερώσει τους συμβούλους ότι επιπλέον έχει καταβάλει και τους τόκους της καθυστέρησης στην πληρωμή και πρόκειται να καταβάλει σημαντικά ποσά αποπληρωμής. Ακόμη ότι αυτή η «προθυμία» της εταιρείας δεν έχει σχέση με την επικείμενη δημοπρασία!!! 

Περισσότερα...

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ.

Στην τελευταία συζήτηση για τον ισολογισμό του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα πάνω από 13 εκατομμύρια που οφείλουν τρίτοι προς τον Δήμο.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορούσε τα μεγάλα χρέη ,που έχουν εταιρείες ή ιδιώτες, κυρίως από εισφορά γης και όχι μόνο.

Από πότε, δηλαδή η ROLCO-VIANILAE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΣΑΠΩΝΩΝ χρωστάει 1.735.411,41 ευρώ;

"Απορία ψάλτου βη από τον αντιδήμαρχο οικονομικών! Ξανά ερώτηση: Μπορεί να είναι 10 και 12 χρόνια; ....Ξανά σιωπή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο!

Το ίδιο έγινε για άλλα μεγάλα ποσά 971.240,77 ευρώ και 930.379,79 ευρώ σε ονόματα της οικογενείας Αργυράκη η το ποσό Γκ.Ι.ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κλπ 977.625,19 ευρώ.

Περισσότερα...

"ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ''

αυτό θα πει να σκέπτεσαι σαν manager!!!

Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Αγαπητοί αναγνώστες φίλοι και φίλες, δημότες του δήμου ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ,
 
αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται δεν είναι τα εγκαίνια του καφέ που βλέπετε, ούτε έγινε κάποιο τροχαίο (ακόμα), είναι η αναλγησία της διοίκησης της ΔΕΗ, υπερασπιζόμενη τα κέρδη των μετόχων, «με οικονομία στο ενοίκιο του υποκαταστήματος», πράγμα που δεν έκανε όταν ήταν δημόσια, για τον λαό, ο οποίος έχει πληρώσει χρυσή την ΔΕΗ, αλλά και αλλόκοτες συνθήκες για το προσωπικό της (δεν υπάρχει ένα παράθυρο για να παίρνουν αέρα οι εργαζόμενοι) πετώντας στο δρόμο τον κόσμο να περιμένει για να εξυπηρετηθεί, με πολύ μεγάλο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος όπως και με τις καιρικές συνθήκες για σκεφθείτε τι γίνεται με την ζέστη και τον ήλιο, οι άνθρωποι θα πέσουν κάτω, ή με το κρύο και την βροχή. Αυτή η αναισθησία εκ μέρους των διοικούντων πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ πριν θρηνήσουμε θύματα.