Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ FANPARK

(META TO ALU TΩΡA TO VOLTA FAN PARK)

 

Η εταιρεία VOLTAFANPARKεισαγωγές-εξαγωγές ηλεκτρονικών παιχνιδιών και αυτομάτων πωλητών οφείλει στο Δήμο μας 14340,12 ευρώ. Η εταιρεία επικαλούμενη μια δικαστική απόφαση έκανε αίτημα να απαλλαγεί από το 90% του χρέους της.

Ενώ η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας έδινε την δυνατότητα να μην το δεχτεί αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ο μεν αντιδήμαρχος οικονομικών ισχυριζόταν ότι πτώχευσε η εταιρεία ο δε δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι δεν λειτουργεί η εταιρεία και επέμεναν να χαριστεί το 90%.

Επέμεναν παρά την σύσταση της Λ.Σ. ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στην συζήτηση μετά από συνεχείς ερωτήσεις πάλι των συμβούλων της Λ.Σ. παρενέβη η νομική σύμβουλος του Δήμου και ενημέρωσε ότι η VOLTAFANPARKδεν έχει πτωχεύσει και επομένως μπορεί να λειτουργεί!!!

Οπότε ο κ. Ιωακειμίδης αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα-άφησε το ύφος των 1000 καρδιναλίων- και τώρα ισχυριζόταν ότι δεν διάβασε την εισήγηση, ουσιαστικά ‘’άδειασε’’ τον αντιδήμαρχο και λίγο πολύ ‘’δεν έγινε και τίποτα’’.

Εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας , τουλάχιστον για την αξιοπιστία αυτής της δημοτικής αρχής !!

Εμείς θα επανέλθουμε σίγουρα με περισσότερα στοιχεία..

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓ.ΑΝΝΑΣ

Σε δημοπράτηση των παλαιών κτηρίων για χώρους αναψυκτηρίου προχώρησε η δημοτική αρχή .

Αφού πριν μια δεκαετία ακουγόταν στο Ρέντη το όνομα μεγαλοεπιχειρηματία που θα ‘’αναλάμβανε’’ την εκμετάλλευση του πάρκου.

Αφού αργότερα απαξιώθηκε η όλη λειτουργία και η εμφάνιση του πάρκου από την διοίκηση- είχαμε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατούσε-.

Τώρα ισχυρίζονται ότι είναι προϋπόθεση η δημοπράτηση για να λειτουργήσει.

Στο ‘’Μ.Λοίζος έχουμε ήδη την εμπειρία. Και τα 3 πέτρινα κτήρια, εκχωρήθηκαν στον ιδιώτη , ενώ παλιά μόνο το 1 χρησιμοποιείτο για κυλικείο στο θερινό σινεμά. Τα άλλα 2 τα αξιοποιούσε ο Δήμος για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τώρα και τι ακριβώς θα εκχωρηθεί μας ανησυχεί , όπως και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους η διάρκεια της εκμετάλλευσης. 12 χρόνια!!

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ…ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

(ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ)

Επανερχόμαστε σε ένα αίτημα μονιμοποίησης εργαζόμενου στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, που στα δικαστήρια ‘’βρήκε τοίχο’’ μπροστά στην άρνηση της δημοτικής αρχής.

Μετά 8 χρόνια συμβάσεων στο εργαστήρι χαρακτικής, η υπεύθυνη εικαστικός διεκδίκησε μέσου της δικαστικής οδού την μονιμότητά της. Την δημοτική αρχή εκπροσώπησε στο δικαστήριο η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ).

Στην ερώτηση της έδρας αν είναι αναγκαία η παρουσία της εργαζόμενης στον Δήμο, μεταξύ άλλων απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη του εργαστηρίου χαρακτικής-αν θα συνεχίσει να λειτουργεί-μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019, επομένως…

Έτσι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν κατά της μονιμοποίησης της εργαζόμενης εικαστικού.

Περισσότερα...

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ. Τα 8μηνα στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη…

Ίσως ακουγόταν υπερβολικό όταν πρωτοακούστηκε αυτό το σύνθημα στις διαδηλώσεις. Δυστυχώς απεικονίζει απόλυτα την πραγματικότητα και δείχνει το στόχο για τους αγώνες των εργαζομένων.

Μια πλευρά της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις είναι η καθιέρωση των 8μηνων.

Για 8 μήνες δουλειά και μετά ξανά ανεργία!! Και βέβαια με καθαρό μισθό κάτω από 500 ευρώ. Αυτές οι σχέσεις εργασίας βρήκαν ανοιχτό πεδίο εφαρμογής στους Δήμους – όπως και πολλές άλλες προηγούμενα- .

Όσον αφορά τη δική μας δημοτική αρχή Νίκαιας-Ρέντη όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διεκδικητική λογική για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία, απεναντίας έβαλε φρένο στις προσπάθειες μονιμοποίησης συμβασιούχων – παρατασιούχων κ.α-.

Διακηρύττει μάλιστα χωρίς να κοκκινίζει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα, τα πράγματα έτσι είναι και δεν τα αλλάζουμε!!!

Έχουμε κι άλλες φορές αναφερθεί στη στάση της διοίκησης Ιωακειμίδη, τώρα όμως θα αναφερθούμε στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ 8ΜΗΝΙΤΕΣ που προσελήφθησαν από την 1η του Απρίλη.

Περισσότερα...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής Νίκαιας-Ρέντη απέναντι στην επιτροπή κατοίκων και στους φορείς των δήμων Νίκαιας-Πειραιά, στη παρέμβαση που ζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο 03/04/18 με θέμα: Εγκατάσταση κεραίας στο ακίνητο επι τις οδού Πέντε Πηγαδίων 2 και Λακωνίας.

Ενώ απρόκλητα δεν δέχθηκε κανένα απο τα αιτήματα μας, αλλά ούτε και να επικαιροποιηθεί η απόφαση με αρ.8/04 της Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο της Λαϊκής Συσπείρωσης , που απαγορεύει τη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πολεοδομικού ιστού.

Στην αντίδραση των κατοίκων και την αποφασιστικότητα τους να υπερασπιστούν την υγεία τους και τη ζωή των ίδιων αλλα και των παιδιών τους και να μην επιτραπεί τοποθέτηση κεραίας σταθμού αναμεταδότη για το βωμό και μόνο της κερδοφορίας των εταιριών κινητής τηλεφωνίας χωρίς να υπολογίζεται η δημόσια υγεία. Με στιγνό πολιτικό λόγο είπε ότι θα ακολουθήσει το γράμμα του νόμου και αν μας δυσαρεστούν οι απόψεις του να μην ψηφιστεί στις εκλογές.

Περισσότερα...

Ομόφωνη καταδίκη επίθεσης Χρυσαυγιτών

Tο παρακάτω ψήφισμα έφερε στο χθεσινό Δ.Σ. (3/4/2018) η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη και έγινε ομόφωνα δεκτό

Σχέδιο ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη καταδικάζει απερίφραστα την θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων το Σάββατο 24/3 στην οδό Θηβών.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικής δράσης που αναπτύσσουν τα φασιστοειδή και στην περιοχή του δήμου μας μετά τα χτυπήματα εναντίον μεταναστών πιο πριν στο Ρέντη και πρόσφατα στην οδό Ατταλείας, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, στο Πειραιά και την Σαντορίνη.

Είναι πρόκληση στην ιστορία της πόλης μας που με το μπλόκο της Κοκκινιάς γνώρισε τη θηριωδία του ναζισμού και από τις δυνάμεις κατοχής και από τους ντόπιους συνεργάτες τους των ταγμάτων ασφαλείας και κουκουλοφόρους.

Είναι πρόκληση ιδιαίτερα σήμερα που συνεχίζεται η αποκάλυψη των εγκληματικών τους ενεργειών στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι σε εξέλιξη.

Περισσότερα...

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

636DA16178BE48EFBBA266F9459745D8Η προτομή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ που κοσμούσε με γλυπτό τον χώρο που έγιναν οι εκτελέσεις από τους ναζί καταχτητές την 17 Αυγούστου 1944 αφαιρέθηκε από το βάθρο του. Αυτό συνέβη λίγο πριν την επέτειο της μάχης της Κοκκινιάς την 7 Μάρτη 1944.

Δυστυχώς είναι καιρός τώρα που ο χώρος δεν φυλάσσεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανενός είδους ενημέρωση δεν υπήρχε έως και σήμερα το πρωί από την διοίκηση του Δήμου. Μάλιστα σήμερα το πρωί-Τετάρτη 28 Φλεβάρη-όταν από την Λαϊκή Συσπείρωση ζητήθηκε ενημέρωση εισπράξαμε άγνοια από τον πλέον επίσημο εκπρόσωπο!! Ουσιαστικά δηλαδή προκαλέσαμε την κατοπινή ενημέρωση μας.

Είναι απαίτηση μας, απαίτηση της ιστορίας της Κοκκινιάς των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ της Εθνικής Αντίστασης η προτομή του Άρη Βελουχιώτη να κοσμήσει και πάλι τον χώρο της Μάντρας του Μπλόκου. Στοιχειώδης δε υποχρέωση η φύλαξη του χώρου της θυσίας από όποιον βανδαλισμό.

Ακολουθεί καταγγελία. 

Περισσότερα...

Της τελευταίας στιγμής...

Πάνω από δύο μήνες καθυστερούν να δοθούν τα γάλατα στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη. 

Κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για το θέμα: http://www.nikaiarenti-ls.gr/images/2018/galata.pdf

Περισσότερα...

ΔΑΣ ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΑ

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταθέσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Μέσα σε αυτά είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, ο από μηδενική βάση, «επασχεδιασμός» του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας με τις όποιες ασφαλιστικές και μισθολογικές συνέπειες συνακολουθούν και η απαγόρευση μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. Επιπλέον προβλέπεται και η μετατροπή των δήμων σε δήμιων όσων χρωστούν πάνω από 500€ και δεκάδες άλλα μέτρα.

Κυρίως όμως τσακίζεται το δικαίωμα στην απεργία. Θέλουν να φιμώσουν την φωνή της εργατιάς.

Η πλειοψηφία του Συλλόγου του Δήμου Νικαίας (Συνδικαλιστική Ανατροπή), πως αντιδρά; Πώς οργανώνει την αντίδραση των εργατών στο πολυνομοσχέδιο αυτό;

Την Παρασκευή που δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία καλούν σε 24ωρη Πανελλαδική απεργία, εκείνοι οργανώνουν την κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Περισσότερα...

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δύο μόλις μέρες πριν την τραγωδία από τις πλημμύρες που εξελίχθηκε στην Μάνδρα Αττικής - συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη.  Θέμα του ήταν ο προϋπολογισμός του 2018.

Το πρωί εκείνης της μέρας Δευτέρα 13 Νοέμβρη είχε μια μπόρα μικρής χρονικής διάρκειας και στην πόλη μας. Τα μαντάτα από τις πολυκατοικίες στην πρώην Βιαμύλ του Ρέντη ήταν τα γνωστά. Παντού λάσπες σε ένα χώρο που στεγάζει εκατοντάδες οικογένειες. Σε ένα συγκρότημα είκοσι (20) πολυκατοικιών . Αλλά και από τους δρόμους του Ρέντη που πλημμύρισαν έφτασαν πολλές διαμαρτυρίες. (Δείτε τη φωτογραφία που ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 13 Νοεμβρίου στο enikos .gr).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μιλώντας και καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, κατήγγειλαν την απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού κονδυλίου για την αντιπλημμυρική προστασία, όταν με την πρώτη βροχή δημιουργούνται αμέσως προβλήματα που έγιναν αντιληπτά εκείνη την ίδια μέρα της συνεδρίασης.

Περισσότερα...

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Ο λόγος για το δήμαρχο, κύριο Ιωακειμίδη, φυσικά.  Και η αφορμή το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στο Θεατράκι Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη.  Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγους μήνες ζητήθηκε από μαθητές του τμήματος παραδοσιακών χορών του Ρέντη να καταβάλουν χρήματα για να έχουν ζωντανή ορχήστρα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Στην εύλογη ερώτηση των μαθητών προς τους δασκάλους,  γιατί δεν καταβάλει αυτά τα χρήματα ο δήμος, οι δάσκαλοι απάντησαν ότι το ζήτησαν, αλλά η απάντηση των υπευθύνων ήταν κατηγορηματικά αρνητική (η γνωστή επωδός: δεν υπάρχει σάλιο στο δήμο κτλ.). 

Περισσότερα...