Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…

Ο λόγος για το δήμαρχο, κύριο Ιωακειμίδη, φυσικά.  Και η αφορμή το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στο Θεατράκι Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη.  Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν λίγους μήνες ζητήθηκε από μαθητές του τμήματος παραδοσιακών χορών του Ρέντη να καταβάλουν χρήματα για να έχουν ζωντανή ορχήστρα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Στην εύλογη ερώτηση των μαθητών προς τους δασκάλους,  γιατί δεν καταβάλει αυτά τα χρήματα ο δήμος, οι δάσκαλοι απάντησαν ότι το ζήτησαν, αλλά η απάντηση των υπευθύνων ήταν κατηγορηματικά αρνητική (η γνωστή επωδός: δεν υπάρχει σάλιο στο δήμο κτλ.). 

Περισσότερα...

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ’’!!!

Τίποτα δεν μας αιφνιδιάζει με την διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη.

Το τελευταίο της επίτευγμα; Προχωράει σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο σε τριήμερες εκδηλώσεις και την 1η Μάη- που είναι ημέρα πανεργατικών συγκεντρώσεων, παγκόσμια μέρα διεκδίκησης και αγώνα- με το σύνθημα ‘’ζήσε τις αγορές σου!’’

Έχει προηγηθεί πριν 2 χρόνια, η καμπάνια Δ. Νίκαιας και Εμπορικού συλλόγου με τον επίσης προχωρημένο τίτλο ‘’openmall’’ δηλαδή ανοιχτό mall, ή καλύτερα επί το λαικώτερο ‘’ραπανάκια για την όρεξη’’. Ποιόν κοροιδεύουν ότι έτσι αντιμετωπίζονται τα τεράστια προβλήματα των εμπόρων και των άλλων επαγγελματιών. Μια εικόνα των κατεβασμένων ρολών στους εμπορικούς δρόμους δείχνουν την πραγματικότητα. Δείχνει και τον δρόμο του αγώνα της διεκδίκησης για τους επαγγελματίες σε συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους.

Περισσότερα...

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ-ΚΟΙΝΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ Γ΄ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ-ΚΟΙΝΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ Γ΄ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

Δυστυχώς ο Δ. Αθηναίων επεκτείνει τις διανοίξεις νέων τάφων γύρω από τον χώρο του κοινοτάφειου των εκτελεσμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την 17 Αυγούστου 1944. Είναι απαράδεκτη αυτή η ενέργεια της διοίκησης του Γ’ νεκροταφείου, ευθύνες για την αδράνειά της έχει η διοίκηση του Δήμου Νίκαιας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε ομόφωνο ψήφισμα που υπογραμμίζει την ιστορική σημασία του μνημείου στον Δήμο Αθηναίων και την ευθύνη του γι’ αυτό.

Ήδη το παράρτημα Κοκκινιάς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην διοίκηση που υποσχέθηκε, πως θα το σεβαστεί.  

Περισσότερα...

Ψήφισμα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Νίκαιας καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος μελών του

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  

ΑΧΙΛΛΕΩΣ 20  - 185 54 ΝΙΚΑΙΑ , ΤΗΛ: 210 4972205  

Νίκαια 23/03/2017

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

To Διοικητικό  Συμβούλιο   του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας Νίκαιας καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος μελών του Συλλόγου μας από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας με επικεφαλής τον πρόεδρο  της  Νίκο Τράκα (παράταξη ΣΕΚΕ), την  Δευτέρα 20/03/2017 κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την  ώρα  που  πραγματοποιούσαμε  κινητοποίηση   στο  Δημοτικό  Συμβούλιο μετά     από     απόφαση    της     Γενικής    μας Συνέλευσης   με   αίτημα    την οικονομική  ενίσχυση  του Συλλόγου μας  από  την Δημοτική αρχή , άρχισαν να προπηλακίζουν   με χυδαίο   τρόπο   μέλη   του   Διοικητικού μας Συμβουλίου και  μέλη   του  συλλόγου  μας που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα...

Περιοδεία με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο

Με περιοδείες σήμερα το πρωί-Παρασκευή 24 Μάρτη- οι κομματικές οργανώσεις του Κ.Κ.Ε., μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης,  πέρασαν από όλους τους χώρους δουλειάς του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο πράσινο, στα συνεργεία, στις διοικητικές υπηρεσίες, στον αθλητικό οργανισμό, στη διεύθυνση πολιτισμού, για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στον Δήμο όσο και γενικότερα και μοίρασαν την ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Περισσότερα...

Η χυδαιότητα τους δεν εξαντλείται σε ανακοινώσεις, προχωρούν και σε τραμπουκισμούς!

Αναφερόμαστε στην προκλητική παρουσία του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση  του Δ.Σ. Νίκαιας-Ρέντη, 20 Μάρτη 2017.

Έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να καταδικάσει την Λαϊκή Συσπείρωση που αποκάλυπτε -απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης του- τον ωμό αντικομμουνισμό και τις ίδιες εκφράσεις που συναντάει κανείς στα siteτης Χρυσής Αυγής.

Φυσικά το θέμα δεν τέθηκε τελικά. Όμως όλο το Δ.Σ. βρέθηκε αμήχανο και προβληματισμένο και πολλοί αντέδρασαν, στην ομιλία και συμπεριφορά του κ. Τράκα, που απαξίωνε και προκαλούσε τους δημοτικούς συμβούλους.

Το ακόμα χειρότερο: άσκησαν και τραμπουκισμούς, μαζί με κάποιους ελάχιστους, σε μέλη του συλλόγου της Αγίας Τριάδας, που είχαν προσέλθει στα Προ Ημερησίας Διάταξης θέματα αιτούμενοι την ενίσχυση του συλλόγου τους για την πολιτιστική και κοινωνική του δράση.

Περισσότερα...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ. Χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ., το συνηθίζουν άλλωστε, η παράταξη της πλειοψηφίας ανάρτησε στο διαδίκτυο με υπογραφή Δ.Σ. ένα χυδαιολόγημα για να αντιμετωπίσει την κριτική της Δ.Α.Σ. ΟΤΑ.

Θα άγγιζε τα όρια του κωμικού η ανακοίνωση  της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας, αν δεν προσπερνούσε τα όρια του χυδαίου κι αν αποδέκτης της χυδαίας μυθοπλασίας δεν ήταν ο λαός της πόλης μας.

Την ίδια ώρα που τα δικαιώματα του λαού μας τσακίζονται, την ίδια ώρα που Κυβέρνηση – κουαρτέτο στήνουν παγίδα στον λαό με τα «αντισταθμιστικά», για να αποδεχθεί παλιά και νέα μέτρα, την ίδια στιγμή που εγκαινιάστηκε στο τελευταίο Γιουρογκρουπ ένας ακόμη γύρος με αντιλαϊκά μέτρα με αιχμή το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, οι γιαλαντζί αγωνιστές του ΣυριζοΠασόκ (ανάλογα πως τους βολεύει κάθε φορά) επέλεξαν να λουφάξουν και να γράψουν τα δικά τους παραμύθια.

Μην τολμώντας να ταράξει την «εργασιακή ειρήνη» που έχει «υπογράψει» με την Δημοτική Αρχή, ζητάει 25 ευρώ από τους εργαζομένους, για να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει ένα ήδη κατοχυρωμένο δικαίωμα!!!

Και φυσικά ο Γκεμπελισμός καλά κρατεί!!!

Περισσότερα...

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ …ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!!

1.Στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο (Δ.Σ.) οι σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης κατήγγειλαν την διοίκηση  του Δήμου για την "αξιοποίηση εθελοντή" με πλήρη απασχόληση για χρόνια έως και σήμερα, σε ένα  ΚΑΠΗ της πόλης μας. Η απάντηση του κ.Ιωακειμίδη: Έχουμε πάρει δήλωση της "εθελόντριας" ότι δεν έχει καμία απαίτηση από τον Δήμο!!! Όταν του παρατηρήθηκε, ότι τα μέλη του ΚΑΠΗ -πού ενδεχόμενα συνεισφέρουν την εθελόντρια- ζήτησαν από τον ίδιο να την προσλάβει, αφού προσφέρει στο ΚΑΠΗ και επομένως μιλάμε για εθελοντισμό ενός ανέργου, απάντησε και πάλι πώς είναι πολιτική τους η απασχόληση όσων δηλώνουν εθελοντές.

Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ! (ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ-ΝΟΜΙΜΟ ΕIΝΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ)

Αφού πέρασε σαν κατεπείγον θέμα  στην οικονομική επιτροπή, δεν αναφερόταν καν στην Ημερήσια Διάταξη, ήλθε για συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο την 8 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017  η μονιμοποίηση της ειδικής συνεργάτιδος και συζύγου του δημάρχου κ.Ιωακειμίδη.  Προηγούμενα η κ. Τρίγκα είχε καταφύγει στα δικαστήρια που βεβαιώσαν ότι από το 1998 έως το2001, απασχολήθηκε αρχικά στην ΔΗΚΕΝΙΡ (δημοτική επιχείρηση του Ρέντη ως δημοσιογράφος) από το 2001 έως σήμερα σαν ειδική συνεργάτης του δημάρχου Ρέντη τότε και τώρα Νίκαιας-Ρέντη.

Οι ειδικοί συνεργάτες ή ειδικοί σύμβουλοι είναι και τυπικά και ουσιαστικά μετακλητοί υπάλληλοι. Είναι επιλογή, της εκάστοτε διοίκησης και απασχολούνται όσο υπάρχει η συγκεκριμένη διοίκηση.  Αυτό γινόταν κατά περιόδους με τους συνεργάτες των βουλευτών κυρίως, που διαφορές φωτογραφικές διατάξεις των κυβερνήσεων τους μονιμοποιούσαν. Κάθε μονιμοποίηση τους είναι παράβαση και νομική και ηθική. Είναι πρόκληση!

Περισσότερα...

ΠΕΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Κίνημα εθελοντισμού θέλει να δημιουργήσει η διοίκηση του Δήμου.

Θέλει να ενεργοποιήσει τα τεράστια αποθέματα ευαισθησίας που βρίσκονται «εν υπνώσει».

Με τον «εθελοντισμό» τους, απαντούν στις δεκάδες συμβάσεις δίμηνης απασχόλησης στους παιδικούς σταθμούς; ή στις εκατοντάδες 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις στον εφιάλτη της ανεργίας;;

Αυτά πρέπει να αλλάξουν, γι΄ αυτά πρέπει να κινητοποιηθεί κάποιος με όλες του τις δυνάμεις.

Ετοιμάζουν έναν εθελοντισμό – αμορτισέρ, βολικό στις αντιλαϊκές πολιτικές. Έναν εθελοντισμό που καμιά σχέση δεν έχει με τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που βέβαια υπάρχει και πρέπει να δυναμώνει. Μια αλληλεγγύη όχι για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, αλλά στήριγμα στους αδύνατους – θύματα της κρίσης που έχει όνομα και αιτία. Μια αλληλεγγύη που στόχο της θα έχει να είναι η εργασία δικαίωμα και όχι βοήθημα ή συσσίτιο.

Ποια είναι η στάση της δημοτικής αρχής είχαμε και παλιότερα καταγγείλει. Όταν συναντήσαμε «απασχολούμενους» σε ΚΑΠΗ κ.α., που έλεγαν ότι είναι εθελοντές. Καταγγείλαμε τότε ότι αυτή είναι μια νέα μορφή ομηρίας για την εργασία.

Περισσότερα...

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 21 Ιούλη 2016

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Κάπως απόμακρα, αντιμετωπίστηκε  από την διοίκηση του Δήμου το θλιβερό συμβάν με την έναρξη των θαλάσσιων μπάνιων. Πρόκειται για τον πνιγμό δημότισσας μέλους του Β΄ΚΑΠΗ Νίκαιας.

«Απομακρύνθηκε από τα όρια που είχαν τεθεί και έγινε το μοιραίο» αυτή ήταν η απάντηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  χωρίς άλλη υπεύθυνη και αναγκαία ενημέρωση. ποιά δηλαδή μέτρα έχουν παρθεί για την ασφάλεια αλλά και την καλή διεξαγωγή αυτών των θαλάσσιων μπάνιων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ……

Οξεία κριτική έγινε στην διοίκηση του Δήμου και στον ίδιο τον δήμαρχο από συμβούλους της μειοψηφίας αλλά και της πλειοψηφίας, για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης και οποιασδήποτε ειδοποίησης  για την απώλεια του Μανώλη Κουφόγιαννη - υπήρξε δημοτικός σύμβουλος  για 3 δημοτικές περιόδους και την τελευταία 2011-2014 είχε εκλεγεί  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραιτήθηκε από πρόεδρος και από την πλειοψηφία ασκώντας σοβαρή και υπεύθυνη  κριτική στην διοίκηση-. Η όλη στάση  της διοίκησης θεωρήθηκε αδιάφορη και απαξιωτική για την προσφορά του δημοτικού συμβούλου.

Περισσότερα...