Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Παραπέρα εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Ως παραπέρα εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με κύριο χαρακτηριστικό σε αυτή τη φάση την πιο στενή συνύφανση της Τοπικής Διοίκησης με τους επιχειρηματικούς ομίλους, χαρακτήρισε το πλαίσιο στο οποίο κινείται η λεγόμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη»,ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδηςσε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για αυτό το θέμα. 

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο προσανατολισμός αυτός των αλλαγών στον «Καλλικράτη» έχει την συμφωνία όλων των συμμετεχόντων όπως της ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ - ΠΟΕ - ΟΤΑ, κάτι που καταγράφηκε για μία ακόμα φορά, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, στη συνάντηση των Δημάρχων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας.

Σημείωσε επίσης, πως ο «Καλλικράτης», τα μνημόνια και οι συνολικές αναδιαρθρώσεις στο κράτος προετοίμασαν θεσμικά, διοικητικά και δημοσιονομικά το έδαφος για εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης και λειτουργίας των φορέων της τοπικής διοίκησης. Στο σύνολό του, το πλαίσιο που ομόφωνα παρουσιάζουν μέσω της επιτροπής του ΥΠΕΣ, παρέχει θεσμικά εργαλεία στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης είτε να ανοίξουν δρόμο είτε να συνδράμουν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σε νέα πεδία κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, όπως:

Περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου, 1 ΜΑΡΤΗ 2017: 3. ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ

Λίγο πριν είχε προκληθεί ένταση μεταξύ του δημάρχου και του κ.Τούντα που έχει αποχωρήσει από την πλειοψηφία.

Αφορμή αποτέλεσε το κτήριο του Κεράνη στην οδό Θηβών, που απ’ ότι  φαίνεται παρά τις "εξαγγελίες" δεν θα στεγάσει το Υπ. Οικονομικών.

Παρατήρησε ο κ.Τούντας, ότι εδώ δεν υπάρχει το κτήριο της Εφορίας στην Νίκαια και εσείς μιλάγατε για την στέγαση του Υπ. Οικονομικών!

Και απάντησε ο κ.Ιωακειμίδης, ότι η Εφορία έφυγε από την Νίκαια όταν αντιδήμαρχος οικονομικών ήταν ο κ.Τούντας, συμπληρώνοντας "κρύβει τις πομπές του".

Περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου, 1 ΜΑΡΤΗ 2017: 2. ΔΑΝΕΙΚΑ…ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ

Με αφορμή την καταψήφιση από τον κ.Κίτσο, της αναπροσαρμογής των όρων του δανείου του Δήμου από το Τ.Π.Δ. δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση στην πλειοψηφία και ανταλλάχτηκαν "βαριές κουβέντες".

Ο κ.Ιωακειμίδης του είπε: μην διαλύετε ότι κτίσατε αυτά τα χρόνια και ότι λυπάται για την πορεία του.

Ο κ. Κίτσος του απάντησε: να λυπάστε για την δική σας πορεία και ανέφερε χαρακτηριστικά, "όταν με κάλεσες στο γραφείο σου -πριν τις εκλογές του 2014 εννοείται- σου είπα ότι έχω τις αρχές μου’’. Του παρατήρησε ακόμη, συνεδριάζαμε μία παρέα αλλά εσύ αποφάσιζες μόνος σου. Ήταν βέβαια μια από τις πολλές εντάσεις μεταξύ τους τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, αλλά αυτήν την φορά ξεπέρασε τα συνηθισμένα.

Χαρακτηριστική ήταν στην διάρκεια της συζήτησης για το δάνειο και η παρατήρηση της συμβούλου της μειοψηφίας κ.Μπούτση απευθυνόμενη στον κ.Ιωακειμίδη: εσείς λέγατε στον κόσμο ότι τα ξοφλήσατε όλα, για ποιο δάνειο μιλάτε τώρα…

Περισσότερα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου, 1 ΜΑΡΤΗ 2017: 1.ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ (ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ)

Σε ερώτηση της Λ.Σ., ποια είναι η θέση του κ.Ιωακειμίδη για την δυνατότητα μονιμοποίησης ενός ειδικού συμβούλου, ενός μετακλητού δηλαδή. Η απάντησή του ήταν, όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις περιττεύει όποια άλλη απάντηση.

Η δικαστική απόφαση που αφορούσε την κ.Τρίγκα -σύζυγο του δήμαρχου- ήταν ότι απασχολούνταν για μεγάλο διάστημα στο Δήμο Ρέντη πρώτα και μετά Νίκαιας-Ρέντη. Μάρτυρας ήταν η αντιδήμαρχος κ.Μάλαμα.  Πουθενά βέβαια στην κατάθεση της δεν ανέφερε ότι η σύζυγος του κ.Ιωακειμίδη, απασχολούνταν ως σύμβουλος–μετακλητή συνεργάτης του.

Μάλιστα κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται ούτε στην διατύπωση της απόφασης του Δ.Σ. παρά το ότι η Λ.Σ. τόνισε την αρνητική της ψήφο, κυρίως στο γεγονός πως είναι μετακλητή υπάλληλος.

 

Περισσότερα...

Δήλωση των δημάρχων Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας, με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ

kede

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.  

Καμιά συναίνεση στο νέο αντιλαϊκό κατήφορο

Δήλωση των δημάρχων Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας, με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Αλλαγή του "Καλλικράτη" - Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους»

 

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι: Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, με αφορμή το ψήφισμα του πρόσφατου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στο οποίο ομοφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

 

«"Στο ίδιο έργο θεατές" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συνεδρίου που οργάνωσε η ΚΕΔΕ με θέμα "Αλλαγή του Καλλικράτη - Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους". Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι οι ρόλοι, ανάλογα με την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Σταθερή και απαράμιλλη, όμως, μένει η "αξία" της προσήλωσης όλων των αστικών κομμάτων και των παρατάξεών τους στην Τοπική Διοίκηση, στο μονόδρομο των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων της ΕΕ, του κεφαλαίου, του 3ου μνημονίου που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Περισσότερα...