Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Κ.Ο. Νίκαιας βιβλιοπαρουσίαση - «Η πτώση του Παρισιού» του Ιλία Έρενμπουργκ

πτωση παρισιου 001

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η πτώση του Παρισιού» του Ιλία Έρενμπουργκ (Τόμοι Α+Β), την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 μ.μ. στον χώρο του Παραρτήματος Κοκκινιάς Π.Ε.Α.Ε.Α – Δ.Σ.Ε. (Κύπρου 60 & Ηλιουπόλεως).

Την βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Λευτέρης Καριάτογλου, εκπαιδευτικός-φιλόλογος.

Περισσότερα...

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ

Μαθαίνουμε –παρά την τελευταία διαβεβαίωση του υπεύθυνου στο Γ’ Νεκροταφείου στο διάβημα των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ- ότι προχωράει και άλλο η επέκταση του ταφικού χώρου και έτσι σε λίγο θα ‘’άγγίξει’’ το μνημείο. Απαιτούμε από τους υπεύθυνους στον Δήμο της Αθήνας να σταματήσει κάθε άλλη επέκταση , να σεβαστούν την ιστορία και την μνήμη των εκτελεσμένων της 17 Αυγούστου 1944.

Όσον αφορά την διοίκηση του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη ως συνήθως βρίσκεται αλλού !!

Περισσότερα...

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

Το 2003 όταν φτιάξαμε –η διοίκηση της Δημοκρατικής Ενότητας- το θερινό σινεμά Νίκαια με μεγάλες και συλλογικές προσπάθειες , αποτέλεσε χωρίς υπερβολή ένα στολίδι όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Αττική. Και σαν χώρος, όαση δροσιάς και καλαίσθητος και με το πρόγραμμά του με όμορφες ποιοτικές ταινίες και παράλληλες εκδηλώσεις για τον κινηματογράφο.

Η σημερινή διοίκηση τον απαξίωσε κυριολεκτικά. Σχισμένες καρέκλες ,καμιά φροντίδα για το πράσινο, το γκαζόν ξεράθηκε, εγκατάλειψη… όλα τα χρόνια που διοικεί.

Σήμερα ενώ έχουν ξεκινήσει από νωρίς το Μάη όλοι οι θερινοί της περιοχής-βοήθησε και ο καιρός- ο κινηματογράφος Νίκαια τίποτα. Τι περιμένουν άραγε;;;

Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Έπρεπε το Εικαστικό Επιμελητήριο να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα για το ασανσέρ στην χαρακτική, μετά και την τελευταία άκαρπη συνάντηση που είχε η πρόεδρος του με την δημοτική αρχή, ώστε να δεσμευτεί ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα αμέσως. Το θέμα έφερε στο Δ.Σ. η Λαϊκή Συσπείρωση.

Παραθέτουμε την επιστολή του Εικαστικού Επιμελητήριου με τις σχετικές φωτογραφίες που δόθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Περισσότερα...

Έκθεση ζωγραφικής του Μ. Νικολινάκου στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Νικολινάκου με τίτλο «Μιχάλης Νικολινάκος: Η ζωγραφική, η εικονογράφηση και και οι παράλληλες διαδρομές» φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μάη.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 - 14.00. Τετάρτη 17.00 - 20.00. Κυριακή 11.00 - 15.00

Περισσότερα...