ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ;

lslogoΣχετικά με την 1η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θεωρούμε απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα - τις προσλήψεις προσωπικού - η Δημοτική Αρχή να επιλέγει δια περιφοράς συνεδρίαση, ενώ ταυτόχρονα 3 ημέρες μετά (15/1/2021) καλεί σε δια ζώσης συνεδρίαση για τη 2 Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Με τη δια περιφοράς συνεδρίαση δε δίνεται η δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν ερωτήσεις για τις προσλήψεις και να γίνει διαλογική συζήτηση.

Από την ίδια την Εισήγηση που υπογράφει η ΓΓ του Δήμου φαίνονται καθαρά οι μεγάλες ελλείψεις που έχει ο Δήμος σε μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα και σε σημαντικές λειτουργίες, όπως η συντήρηση των σχολείων.

Σε ότι αφορά την πρόσληψη 29 εργατών καθαριότητας, 5 εργατών κήπων, 1 χειριστή γερανοφόρου και 2 οικοδόμων με 7μηνη σύμβαση εργασίας, Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΥΠΕΡ με μοναδικό κριτήριο την εντατικοποίηση που υφίστανται οι εργαζόμενοι του Δήμου που δεν επαρκούν ούτε και για την ομαλή συγκομιδή των απορριμμάτων.

Βασική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου με αντίστοιχη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να μη διεκδικεί μόνιμες προσλήψεις και αρκείται απλά σε περιοδικά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω ΟΑΕΔ για να καλύπτει τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες του Δήμου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κατηφές Παναγιώτης