ΨΗΦΙΣΜΑ: Καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία – ετοιμάζουν τους αυριανούς εργαζόμενους στα μέτρα του κεφαλαίου

Με το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» συνεχίζεται η επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Στο όνομα της «παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων» ετοιμάζουν το νέο σχολείο της αμάθειας, το σχολείο που θα κάνουν πάρτυ οι χορηγοί, το σχολείο που θα παράγει μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, το σχολείο που όποιος έχει θα μαθαίνει και όποιος δεν έχει θα είναι μια ζωή καταρτιζόμενος – δια βίου μαθητής, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς κάθε φορά.

Ο «Καλλικράτης» στην Παιδεία, η νέα διοικητική δομή στην εκπαίδευση βάζει προ των ευθυνών και τις Δημοτικές Αρχές, αφού το «νέο σχολείο» θα περάσει στη δικαιοδοσία των τοπικών διοικήσεων, με στόχο πολυδύναμα σχολεία που θα λειτουργούν με τις επιχειρήσεις και για τις επιχειρήσεις. Ήδη η εταιρεία Connect έχει στείλει και έχει υπογράψει συμβάσεις με πολλά σχολεία του Πειραιά.

 Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη να απορρίψει τη νέα διοικητική δομή – το νέο ολοήμερο σχολείο – τη διαφοροποίηση στο πρόγραμμα στο επίπεδο της περιφέρειας και του σχολείου – να μπει εμπόδιο στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων που ξεκίνησαν με πρώτο την κατάργηση του 28ου Δημοτικού Σχολείου.

* Να διεκδικήσουμε σύγχρονα δημόσια σχολεία με προσλήψεις εκπαιδευτικών – καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία.
* Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για όλες τις ανάγκες των σχολείων, που να εξασφαλίζει όλες τις δαπάνες σε έξοδα λειτουργίας και τις επιπλέον ανάγκες των ολοήμερων σχολείων.
* Κανένας γονιός να μη βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του.
* Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία.
* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
* Δίχρονη Προσχολική Αγωγή
* Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές ή φυλετικές διακρίσεις
* Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Νίκαια - Ρέντης 3/3/2011