ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ2012 ΕΩΣ ΤΟ2016

Για τα Μ.Α.Π. αλλά και γάλατα που δεν παρείχε  σε  εργαζόμενους  του, ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη τα έτη 2012 έως και 2016 συζήτησε με κατεπείγον θέμα το Δ.Σ. Αποφασίστηκε να αποδοθούν τα οφειλόμενα, σε χρήμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε ότι από τον Φλεβάρη 2017, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ(ΠΑΜΕ )κατήγγειλε την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο αφού η διοίκηση δεν παρείχε τα Μ.Α.Π. ταυτόχρονα ασκούσε κριτική στην ηγεσία του σωματείου που αντί να διεκδικήσει, καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε μέσω δικαστηρίων για να ‘’κερδίσουν’’ αυτά που δικαιούνται από τους νόμους!!! (β.λ. παλιότερο δημοσίευμα μας εδώ: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/1306-2017-02-11-12-39-58)

Την ίδια περίοδο η Λ.Σ. είχε θέσει το πρόβλημα στο Δ.Σ. και με ανακοίνωσή της πρόβαλε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις ευθύνες της διοίκησης Ιωακειμίδη.

Τελευταία πριν 10 ημέρες, η εκπρόσωπος της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή , ζήτησε από την διοίκηση, να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση Ιούλη 2017-που έγινε μετά τις κινητοποιήσεις- και να αποδοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Συνέβαλε απ’ότι φαίνεται αυτή η παρέμβαση  να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα στις 3 Νοέμβρη αντί για το τέλος του μήνα όπως είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος στο αίτημα της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή.

Υ.Γ. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιοι  “καλοθελητές”, λέγανε σε χώρους εργασίας του Δήμου, ότι η Διοίκηση ήθελε να δώσει την οφειλή της αλλά την εμπόδιζε η Λ.Σ.!!! Πες πες κάτι θα μείνει ή εκεί που μας χρώσταγαν….

ΞΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στην συζήτηση του ίδιου θέματος επεισόδιο για μια ακόμη φορά προκάλεσε ο πρόεδρος του σωματείου Ν.Τράκας-και πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ-σε παρατήρηση που του έκανε επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Θυμίζουμε πως εκτεταμένα επεισόδια είχε προκαλέσει ο ίδιος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Μάρτη 2017 σε μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Αγ.Τριάδας. (β.λ. παλιότερο δημοσίευμα μας εδώ: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/alla/1340-2017-03-27-18-51-00)

 

2.ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΗΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΤΗΣ 7ης ΜΑΡΤΗ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΠΕΡΟΣ-

Μια απόφαση δικαστηρίου του 2013 και μια αίτηση  τον Γενάρη 2017 ενός των ιδιοκτητών του παλιού κινηματογράφου Έσπερος, έφερε στο Δ.Σ. η διοίκηση με την πρόταση  να αποχαρακτηριστεί από πράσινο ,ο χώρος που βρίσκεται ο παλιός κινηματογράφος.

Η Λ.Σ .επισήμανε ότι πολύ καθυστερημένα ενημερώνεται  το Δ.Σ.(2013 και Γενάρης 2017) για την εξέλιξη του θέματος. Όμως η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου αφήνει ανοιχτό το δρόμο για την απαλλοτρίωση του κτηρίου που ήταν σημαντικός χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου ως το 1999.και είτε ως τέτοιος χώρος, είτε αλλιώς οι δημότες μόνο κερδισμένοι θα είναι από την απόκτηση του.

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας ,συντάχθηκαν στην ανάγκη να απαλλοτριωθεί ο χώρος και αρκετοί δημότες ήταν παρόντες και παρενέβησαν στην συνεδρίαση.

Έτσι παρά την αρχική επιμονή του ο κ. Ιωακειμίδης, συμφώνησε να επανέλθει το θέμα αφού κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις.

 

3. ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ευθύνες από δημοτική σύμβουλο αποδόθηκαν στην διοίκηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Νίκαια ,με τα έργα που κάνει εταιρεία τηλεφωνίας.

Εμείς υπογραμμίζουμε πως εξ αιτίας των λειψών μέτρων ασφαλείας έγιναν τουλάχιστον 2 ατυχήματα τελευταία. Μάλιστα με αφορμή τα ατυχήματα η Λ.Σ. επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο και του επισήμανε ότι η κατάσταση στα έργα δεν είναι υπό έλεγχο. Είναι τόσο η όχληση, όσο και η εικόνα της πόλης δυσάρεστη στους δημότες, τα ατυχήματα όμως ξεπερνούν και την όποια ‘’ανοχή’’ μπορεί να δείξει κανείς.

 

4. ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σοβαρή κριτική ασκήθηκε για μια ακόμη συνεδρίαση από δημοτικούς συμβούλους για τα προβλήματα καθαριότητας σε όλο τον δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Χώροι απεριποίητοι και βρώμικοι, πρόβλημα με το πλύσιμο των κάδων και προβλήματα υγιεινής κ.α.

Από τον κ.Ιωακειμίδη τα προβλήματα αποδόθηκαν στα 8μηνα που τελείωσαν και στον εξοπλισμό που τώρα αποκαθίσταται.

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στο πρόβλημα και το ζούμε όλοι μας. Θέλουμε όμως να σταθούμε στις προσπάθειες της διοίκησης αντί να λύσει τα προβλήματα , να ‘’θολώνει τα νερά’ ’επιστρατεύοντας το ‘’φιλότιμο’’ των δημοτών και τον εθελοντισμό.

Έτσι ανακοινώθηκαν εξορμήσεις για να ομορφύνουμε τις γειτονιές-εννοούν να τις καθαρίσουμε-. Στα τέλη του Οκτώβρη είχε γίνει εξόρμηση σε στυλ ΣΚΑΪ όλοι μαζί μπορούμε, για να μαζευτεί ο χώρος  στο δασάκι του Αγ. Φίλιππα. Τόσο οι περιπατητές όσο και τα σχολεία που κάνουν τοπικές εκδρομές , διαπίστωναν σημάδια εγκατάλειψης. ΑΠΛΑ ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ  έτσι θα λύνεται από την δημοτική αρχή- που δεν λύνεται-το πρόβλημα της καθαριότητας στους χώρους που πρέπει σταθερά και μόνιμα να καθαρίζονται.

 

5.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Όταν θέσαμε στον κ.Ιωακειμίδη πριν το καλοκαίρι το ερώτημα:πώς διαχειρίζεται ο Δήμος τα διαφημιστικά πλαίσια στις στάσεις των λεωφορείων; Η απάντηση του ήταν ότι ο δήμος δεν ασχολείται με αυτά.

Ξαναβάλαμε προχθές το ερώτημα τι γίνεται με αυτά τα διαφημιστικά πλαίσια που τώρα διαφημίζουν κάποιο καζίνο. Αυτή την φορά 180 μοιρών στροφή από τον κ. δήμαρχο :θα φτιάξουμε κανονισμούς και θα τα αναλάβουμε. ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ δεν την ενδιαφέρει την δημοτική αρχή , ποιος και πόσο επωφελείται από αυτές τις διαφημίσεις , που σαφώς τα έσοδά τους ανήκουν στον Δήμο.